Wat is een BIAB nagelbehandeling? Kom alles te weten over BIAB!

Wat is een BIAB nagelbehandeling? BIAB nagels nagelson BIAB

Kom je regelmatig bij een nagelstyliste- of salon, dan heb je waarschijnlijk de BIAB nagelbehandeling wel voorbij horen komen. Maar wat is een BIAB treatment? BIAB staat voor Builder In A Bottle en wordt gebruikt op de natuurlijke nagel. Het is een flexibele en verstevigende bouwgel, waardoor je natuurlijke nagels de kans krijgen om goed te groeien. Wil je meer weten over BIAB nagels en de verschillen met bijvoorbeeld gellak en acrylnagels? Lees dan verder! Wij leggen je alles uit.

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB nagels zijn gemaakt om je eigen nagels een extra laagje stevigheid te geven. Het is dus géén nepnagel. Met behulp van een speciale, flexibele bouwgel kun je jouw eigen nagels extra kracht en bescherming geven, terwijl ze toch natuurlijk blijven. Zo krijgen je nagels de kans om goed te groeien zonder scheurtjes!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat is BIAB nagels? biab treatment

Hoe werkt een BIAB nagelbehandeling?

Een BIAB nagelbehandeling kost minder tijd dan bijvoorbeeld acrylnagels en er zijn minder verschillende materialen en tools nodig. Hierdoor kan BIAB als makkelijker beschouwd worden.

Allereerst moeten de nagels goed schoon worden gemaakt. Vervolgens wordt er een dun laagje van de beste BIAB nagellak aangebracht op de natuurlijke nagel, die wordt uitgehard onder de lamp. Daarna moet een dikkere laag worden aangebracht met een mooie, natuurlijk ogende bolling. Met een dun nagelkwastje kan de laag worden geperfectioneerd voor een mooi en egaal resultaat. Het is verstandig om deze stap per nagel te doorlopen en direct uit te harden, zodat de BIAB goed in vorm blijft behouden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat is biab? Biab nagels biab treatment

Wat zijn de voordelen van een BIAB treatment?

Er zitten heel veel voordelen aan BIAB nagels. Ten eerste wordt je nagel verstevigd en beschermd, waardoor je minder snel last hebt van brekende of scheurende nagels. Daarnaast zijn BIAB nagels flexibeler dan andere nagelbehandelingen, zoals acrylnagels. Dit zorgt ervoor dat je nagels minder snel afbreken als je ze stoot. En last but not least, het is een vrij snelle en gemakkelijke techniek – als je het onder de knie hebt of laat doen door een nagelstyliste – die lang blijft zitten, waardoor je minder vaak terug hoeft te komen voor een nabehandeling.

Het verschil tussen BIAB, gellak en acrylnagels

Vergeleken met gellak biedt BIAB nagels meer versteviging en een sterkere nagel. Gellak is vooral bedoeld om je nagels te voorzien van een kleurtje. Ten opzichte van acrylnagels biedt een BIAB nagelbehandeling meer flexibiliteit en een natuurlijkere uitstraling. Acrylnagels zijn vaak wat harder en stijver. Welke beauty behandeling voor je nagels het beste bij je past, hangt vooral af van wat jij mooi vindt en waar je behoefte aan hebt!

Meer GlamGuide