Hermès tas controleren op echtheid: dit zijn de echtheidskanmerken

Hermès echtheidskenmerken Hermes tas controleren op echtheid authenticatie designertas

We weten allemaal dat Hermès tassen de crème de la crème zijn van de modewereld. Of je nu droomt van een iconische Birkin of een chique Kelly, het scoren van een authentiek exemplaar is een must. Het authenticeren van een Hermès tas is belangrijk om er zeker van te zijn dat je een echt exemplaar in handen hebt. Hier zijn enkele tips om een Hermès-tas te controleren op echtheid:

Echtheidskenmerken van Hermès

Een replica in handen terwijl je een echte Hermès tas dacht te kopen? Dat is zó not-done! Laten we samen duiken in de fantastische wereld van Hermès en ontdekken op welke echtheidskenmerken van Hermès je moet letten, om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe aanwinst écht is.

1. Materiaal & vakmanschap

Let op de details! Hermès is bekend om zijn topkwaliteit materialen en buitengewoon vakmanschap. Het leer moet soepel en luxueus aanvoelen en de stiksels moeten strak, gelijkmatig en bijna onzichtbaar zijn. Als je een losse draad of slordige afwerking ziet, is het een neppe designertas!

2. Logo & hardware

Het Hermès-logo moet duidelijk en scherp zijn, zonder vage lijnen of onregelmatige randen. Kijk naar de hardware, zoals gespen, ritssluitingen en sloten: ze moeten zwaar en stevig aanvoelen en het logo of ‘Hermès’ erop hebben staan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Hermès echtheidskenmerken Hermes tas controleren op echtheid authenticatie designertas

3. Signature Hermès stempel

Op een Birkin bag vind je aan de voorkant van de tas een ‘signature stamp’: een stempel met de tekst ‘Hermès Paris made in France’. Ontbreekt deze stempel? Dan heb je een replica in handen. En een slechte ook, want vergis je niet: men wordt steeds beter in het namaken van designertassen. Een neppe Birkin tas kan je herkennen aan een slechte signature stempel die oneven is uitgelijnd, waarbij de folie loslaat of als de letters kleiner zijn dan dat ze horen (zoals op een originele Hermès tas).

4. Ambachtsliedenstempel van Hermès tas

Hermès tassen hebben vaak een unieke ambachtsliedenstempel met letters en cijfers, wat verwijst naar de persoon die de tas heeft gemaakt en het atelier waar het is geproduceerd. Deze stempel is meestal te vinden aan de binnenkant van de tas of op de riem.

5. Afwerking van naden en randen

Vergeet niet de naden en randen te controleren. Hermès is een meester in het afwerken van hun tassen, dus je zou geen lijmresten of rafelige randen moeten zien. Alles moet er perfect en ‘effortless’ uitzien, zoals je van een high-end tas mag verwachten.

6. Raadpleeg een expert

Nu ben je gewapend met de kennis om ervoor te zorgen dat je volgende Hermès tas een echt meesterwerk is. Ga je voor die nieuwe, sprankelende Birkin of die vintage Kelly?

Als je toch nog twijfelt over de echtheid van een Hermès tas, is het altijd een goed idee om een expert te raadplegen. Er zijn professionele authenticatiediensten die je kunt inschakelen om de authenticiteit van een tas te bevestigen. Wil je er zeker van zijn dat je een échte authentieke Hermès Birkin koopt? Dan kun je deze het best in de winkel kopen. Maar… succes daarmee! Een Hermès Birkin kopen is namelijk zo makkelijk nog niet.

Meer GlamGuide