Een echte Dior tas kost al snel bijna 3000 euro, als je deze bij Dior zelf koopt. Om deze reden zijn veel mensen op zoek naar lagere prijzen voor deze authentieke designertas. Maar pas op; voor je het weet schaf je een tas aan die niet van Dior afkomstig is. Het is namaak en daardoor ben je veel geld kwijt voor een slecht product. Soms moet je wel heel goed kijken om te merken dat het product nep is. Juist vanwege de hoge prijs en grote vraag naar de Dior tassen is het een geliefd product in de namaakindustrie.
Tweedehands Dior tas kopen
Dior is een van de meest nagemaakte tassenmerken in de wereld, net zoals Louis Vuitton. Het is dan ook een iconisch en high-end fashion merk. De Dior Saddle Bag is zelfs een heus icoon en zeer geliefd in het luxe segment. Vanwege de hoge prijs ligt het voor de hand om de tas tweedehands aan te schaffen. Deze artikelen worden vaak ‘preloved’ of ‘pre- owned’ genoemd. Je kunt die tassen op allerlei platforms vinden en de meeste platforms hebben beheerders in dienst om te verifiëren of de tas echt is. Toch slipt er ook bij de controle nog wel eens een nep exemplaar tussendoor. Dus is het goed dat je zelf ook even nakijkt of de tas wel echt is.
Kijk naar de vorm
Kijk ten eerste goed naar de vorm van de tas. De vorm van de Dior tas vertelt je al heel wat over of het echt of nep is. De neppe tassen hebben namelijk een verschil in kleur, materiaal en de vorm. Een goedkopere tas is niet voor niets goedkoper; vaak is er materiaal van een slechtere kwaliteit gebruikt en is er geen premium kleur gebruikt. De echte Saddle Bag heeft bijvoorbeeld aan de bovenkant een klein deukje. Dat is dus geen productiefout, maar een manier om echte en neppe exemplaren uit elkaar te houden.
De neppe varianten zijn qua vorm gemakkelijk te spotten. De onderkant van de tas heeft een nette, ronde bocht. Dat is bij de echte tassen niet het geval. Die hebben een lichte deuk aan de onderkant. Het is dus een kwestie van goed kijken.
Kijk naar de Christian Dior hardware
Natuurlijk is het blinkende CD hang- en sluitwerk hetgeen wat het snelst opvalt bij zo’n exclusieve tas. Daarmee kun je ook meteen zien of de tas wel echt is. De kleur van het metaal verraadt namelijk veel over de echtheid van een tas. Vergelijk de tas die je op het oog hebt maar eens met de tassen op de site van Dior. Als de charms witgoud of ijzig mat zijn, kun je de tas al snel beter links laten liggen. Dior heeft deze tint namelijk (nog) nooit gebruikt.
Het echte materiaal van de hardware moet zwaar aanvoelen, want het vergullingsproces voegt veel gewicht toe. Aan de achterkant van de metalen charms vind je heel klein het logo van de fabrikant. De meeste fabrikanten die namaak verkopen vergeten dit detail. Het is dus slim om van tevoren te vragen naar de achterkant van de tas.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Unieke Dior print
Het printje van tassen van Dior is altijd uniek. Het is het officiële monogram van Dior waar je op moet letten. De print heet officieel jacquard canvas en is maar moeilijk na te maken. De namaak tassen hebben vaak een heel ander of sterk afwijkend printje. In sommige prints zie je bijvoorbeeld dat bepaalde details ontbreken, dat de letters niet correct zijn uitgelijnd of dat de kleuren niet kloppen. Zo kun je bij een nep exemplaar bijvoorbeeld zien dat bepaalde letters er niet zo uitzien als bij een echt exemplaar. Als je dus twijfelt over een tas, kun je het best een foto maken en dan flink inzoomen.
Check de binnenkant van de tas
Elke Christian Dior heeft aan de binnenkant een zogenaamde heat stamp en rits. Dat weten vervalsers ook, dus gebruiken zij ook heatstamps. Maar vooral de rits is gemakkelijk te herkennen. Deze moet namelijk altijd precies in het midden zijn gestikt. Het logo moet correct in het leer zijn gedrukt. Je moet het dus echt kunnen lezen. Valt de tekst weg, dan heb je te maken met een nep product. Kijk dus goed naar het stiksel.
Alle tassen hebben een eigen datumcode. Zo kun je precies achterhalen wanneer de tas gemaakt is. Zo’n code bestaat uit twee cijfers, twee letters en dan weer vier cijfers. Bij de real deal kun je aan de opbouw van de code bepalen of de tas echt is. Bij de neppe fashion varianten komt de datumcode niet overeen met het jaar. De stempel moet gedrukt zijn met goudfolie in het leer. Is je datumcode scheef of niet leesbaar? Dan is de tas waarschijnlijk niet authentiek.