Gucci: zo herken jij een echte Gucci tas

Echte Gucci tas herkennen

Sta je op het punt om een Gucci tas aan te schaffen? Wacht nog even. Er zijn namelijk ontzettend veel fake Gucci tassen te koop. Online, maar ook in sommige winkels. En natuurlijk wil je niet je zuurverdiende centen uitgeven aan een nieuwe Gucci tas die achteraf zo nep als wat is. Onderscheid een neppe van een echte Gucci tas met deze zeven tips om een echte te kopen. 

Tip 1. Check het serienummer

Een van de beste manieren om te checken of je een echte Gucci in je handen hebt, is het controleren van het label met het serienummer. Je vindt dit nummer meestal op een stukje leer dat vastgenaaid is aan de binnenkant van de tas. Het label is niet aan alle kanten vastgenaaid en is vierkant of een verticale rechthoek. Kijk goed naar de details van dit serienummer label. Hierop staat:

  • Aan de bovenkant het trademark symbool;
  • ‘made in Italy’. Dit staat onderaan het label in hetzelfde lettertype als de naam Gucci;
  • Het serienummer heeft een sierlijk lettertype. Het serienummer van nieuwe Gucci tassen bestaat uit twee rijen zonder letters;
  • De naam Gucci staat in het midden van het label. De letter G heeft dezelfde vorm als de G’s van het logo.

Tip 2. De zak waarin de tas is geleverd

Krijg je een Gucci tas omwikkeld in plastic in je handen gedrukt van de verkoper? Maak je dan snel uit de voeten. Een echte Gucci tas wordt namelijk altijd geleverd in een stoffen zak: een dustbag. Deze zak kan zwart of bruin zijn. Hij is gemaakt van hoge kwaliteit stof. Het logo met twee G’s staat op de stoffen zak geprint. Controleer ook het lettertype van het logo en de symmetrie van de letters. Dan weet je of je een echte in je handen hebt.

Tip 3. Hardware van een Gucci tas

De hardware van een echte Gucci tas is redelijk zwaar en massief. Hierdoor blijft het er lang goed uitzien. Van neppe Gucci tassen is de hardware meestal licht. Dit voelt vaak hol aan en bladdert of schilfert snel af. De ritsen van de hardware van een echte Gucci zijn plat en de naam GUCCI is er met hoofdletters ingegraveerd. Ook op de onderkant van de rits. Dankzij deze herkenningspunten is de tas duidelijk van nep te onderscheiden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Echte Gucci tas herkennen

Tip 4. Het logo van Gucci

In 2016 is het logo van Gucci verandert. Het oude logo had twee in elkaar grijpende G’s. Dit logo zie je nog steeds wel op het canvas en het leer van de tassen, maar op de sluiting is het grote logo nieuw. Het nieuwe logo heeft een slankere G en de opening van de G is aan de bovenkant spitser.

Tip 5. Zo herken je de echte canvas Gucci handtassen

De meeste Gucci tassen zijn van canvas gemaakt. Kijk bij een canvas tas eerst naar het logo. Hierop moet het juiste logo staan, duidelijk gedefinieerd en gelijkmatig. Is dit niet het geval? Dan weet je al dat je te maken hebt met een neppe Gucci tas. Er zitten ook altijd twee diamantvormige stippen tussen de G’s. Zijn er meer diamantvormige stippen, raken ze elkaar of staan ze te ver uit elkaar? Dan moet er lampje bij je gaan branden. Het patroon met de G’s en de diamanten stippen is in de stof geweven en dus niet erop gedrukt.

Tip 6. Hieraan herken je een echte leren Gucci tas aan

Voor de leren Gucci tassen wordt vaak gestempeld leer gebruikt. Het leer is voorzien van het logo. Hierbij moet het logo duidelijk te lezen en gelijkmatig zijn. Alleen bij veel gebruik wordt het logo op de tas wat vager. Ook het leer vertelt veel of de tas een echte of een neppe is. De tassen zijn namelijk gemaakt van hoogwaardig leer. Het is erg zacht leer. Neppe Gucci tassen worden vaak gemaakt van goedkoop kunstleer. Het ruikt hierdoor niet naar leer en het ziet er vaak net iets te perfect uit. Echt leer heeft altijd wel wat onnatuurlijkheden.

Tip 7. Een Gucci heeft regelmatige stiksels

Een echte Gucci herken je ook aan het perfecte stiksel. Het stiksel is namelijk heel regelmatig. Dit controleer je door goed de naden te bekijken. Soms is er ook een stiksel gebruikt voor het logo of voor een patroon. De kleur van het stiksel is ook altijd in de juiste kleur: precies dezelfde kleur als het leer. Een imitatie heeft vaak een onregelmatig stiksel. Soms hangen er nog losse draadjes aan de tas of is de tas gestikt met een andere kleur draad dan de kleur van de tas. Warning: je hebt een Gucci neppe tas te pakken.

Meer GlamGuide