Eyeliner wing maken: 5 handige hacks

5 winged eyeliner hacks

Winged eyeliner, ook wel bekend als de ‘cat eye’, is één van die tijdloze make-up trends die nooit uit de mode lijken te gaan. Maar zoals ook jij waarschijnlijk al hebt ervaren, is het aanbrengen van een perfecte, symmetrische wing een flinke uitdaging! Gelukkig hebben wij enkele hacks en tips om je te helpen deze look onder de knie te krijgen!

Wat is winged eyeliner?

Een wing is eyeliner die uitloopt voorbij de buitenste ooghoek, waardoor een ‘vleugel’-effect ontstaat. Dit effect tilt het oog optisch op en geeft het een amandelvormige uitstraling. Het is een look die zowel subtiel kan zijn voor overdag, als dramatisch in combinatie met een smokey eye voor een avondje uit! Het effect is ook afhankelijk van de dikte en lengte van de wing die je maakt.

Producten voor het maken van een wing

Voordat je aan de slag gaat met de winged eyeliner hacks, is het belangrijk om het juiste product te kiezen. Voor beginners is een eyeliner stift vaak het makkelijkst omdat deze meer houvast biedt. Voor degenen die wat meer ervaring hebben, kan een vloeibare eyeliner of gel eyeliner met een schuin borsteltje ideaal zijn voor precisie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

5 eyeliner wing hacks

5 eyeliner hacks voor de perfecte wing

  1. De ‘post-it’ hack: Als je moeite hebt om een rechte lijn te trekken, probeer dan de rand van een post-it briefje te gebruiken. Plaats het briefje in een hoek van je onderste wimperlijn naar je wenkbrauw. Teken vervolgens je wing langs de rand.
  2. De lepel truc: Ja, je leest het goed! Houd het handvat van een lepel tegen je oog, van de buitenste ooghoek naar je wenkbrauw. Het bolle deel van de lepel helpt je om de ronding van je ooglid te volgen voor de rest van de eyeliner.
  3. Verbind de punten: Als je moeite hebt om in één vloeiende beweging te werken, teken dan eerst kleine stipjes of lijntjes langs je wimperlijn. Verbind vervolgens deze punten voor een soepele en ononderbroken lijn.
  4. Corrigeren met micellair water:Als je een foutje maakt, doop dan een wattenstaafje in wat micellair water en veeg de eyeliner voorzichtig weg. Het werkt als een gum voor kleine foutjes, waardoor je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen!
  5. Eyeliner wing stempel: Vind je het nog steeds lastig om de perfecte wing te creëren? Koop dan een eyeliner wing stempel! Deze tool heeft aan het ene uiteinde een stempel in de vorm van een wing en aan het andere uiteinde een eyeliner pen. Je stempelt simpelweg de wing aan de buitenkant van elk oog en vult de rest van de eyeliner in. Zo heb je een symmetrische en strakke wing in slechts seconden!

Oefening baart kunst

In geval van het maken van de perfecte wing geldt echt: oefening baart kunst! Neem de tijd om te spelen en te experimenteren om uit te vinden wat het beste voor jou werkt. Als je vaak genoeg oefent komt het écht goed en vind je een manier waarop jij jouw mooiste eyeliner wings maakt!

Meer GlamGuide