Michael Kors tas: echt of nep?

Neppe Michael Kors tas

Michael Kors tassen zijn enorm in trek. Ze zijn echt populair geworden en je kunt niet op straat lopen zonder er eentje tegen te komen. Waarschijnlijk overweeg je zelf ook om zo’n tas te kopen. Je wilt een mooie, iconische designertas. Zo’n tas kost al gauw over de 100 euro en je laat dan ook graag zien dat je zo’n mooie tas in je bezit hebt. Je kunt ze ook tweedehands aanschaffen of ziet op andere sites dat de prijzen veel lager zijn. Maar de kans is dan ook groot dat je een nep exemplaar te pakken hebt. De laatste tijd zien we de volgende vraag vaak voorbijkomen: is mijn Michael Kors tas nou echt of nep? Ontdek het antwoord!

Aandachtspunten voor het onderscheiden van een real en fake Michael Kors tas

Het uit elkaar houden van echte of neppe Michael Kors tassen kan nog best lastig zijn. Je moet er wel een beetje oog voor hebben. En een beetje gevoel voor premium materialen kan ook geen kwaad. Bij een tas van Michael Kors kun je gelukkig redelijk gemakkelijk achterhalen of de tas die je op het oog hebt de real deal is, of dat het een (goedkope) imitatie is. Wist je namelijk dat als je een nep tas op de zwarte markt in het buitenland koopt en deze meeneemt naar Nederland, je daar gewoon een boete voor kan krijgen?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Michael Kors bag Echt of nep michael kors tas

Kwaliteit is key

Een echte designertas valt of staat natuurlijk altijd met de kwaliteit van de tas. Als je een dure tas koopt, mag je ervan uit gaan dat de tas ook van de beste materialen is gemaakt. Met andere woorden: als je veel geld uitgeeft aan een tas, mag je verwachten dat de kwaliteit in orde is. Zeker bij een tas van een ontwerper van Michael Kors is de kwaliteit goed te zien en te voelen. Hij gebruikt namelijk alleen echte kwaliteitsleder. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar je kunt ook even aan de tas ruiken; de echte tassen ruiken naar leer en niet naar plastic.

Kijk naar labels en echtheidscertificaten van de Michael Kors tas

Een designertas als van Michael Kors heeft altijd een echtheidscertificaat. Maar kun je eigenlijk wel waarde hechten aan een stukje papier waarop staat dat je tas echt is? Iedereen met een printer kan dat toch makkelijk namaken, dus wat voegt het toe? Een echtheidscertificaat van Michael Kors heeft altijd het logo op het certificaat. Bovendien vind je ook meer informatie over de tas, zoals bijvoorbeeld het serienummer. Het papier moet goed en stevig zijn. Is het dus gewoon een gekleurd A4-papiertje, dan kun je die tas beter laten liggen. Alle letters op het kaartje moeten ook duidelijk te lezen zijn.

Zoals ik al zei: het gebeurt vaak dat fraudeurs de echtheidskaartjes namaken. Daardoor heb je wel minder zekerheid of een tas echt of nep is. Dus kijk goed als je een tas koopt of het certificaat wel correct is.

Kijk naar de afwerking

De afwerking van een designer tas is toch wel het allerbelangrijkst. Vaak wordt gezegd dat een designertas alleen maar zo duur is omdat het van Michael Kors of Louis Vuitton is. Maar dat is eigenlijk niet waar. Ontwerpers als Michael Kors besteden namelijk heel wat tijd aan het detailleren van de tas. Het draait voor zulke topontwerpers echt om perfectie. Dat betekent dat de afwerking niet gedaan wordt door een robot, maar door een mens.

Elke rits, elk hoekje en elk stiksel moet helemaal goed zijn afgewerkt. Als een naad ook maar een beetje scheef zit, weet je al zeker dat de tas nep is. De designers van Michael Kors zouden tassen met productiefouten namelijk nooit accepteren, laat staan verkopen. En onthoud: deze ontwerper gebruikt nooit plastic! Als de afwerking plastic aanvoelt, weet je zeker dat de tas niet echt is. Het enige plastic ooit op een Michael Kors tas is beschermfolie voor ritsen en het unieke logo op de voorkant, zodat deze niet beschadigen.

Oog voor perfectie

De plastic beschermfolie kun je dus van deze onderdelen gemakkelijk afhalen. Maar vind je op een ander deel van de tas plastic, dan weet je meteen zeker dat ‘ie nep is. Een belangrijk punt om op te letten is de afwerking van de naden. Koop je een roze tas? Dan moeten de naden ook dezelfde kleur hebben. Michael Kors zou nooit een blauwe handtas met gele naden verkopen. Is dat bij jou wel het geval? Dan weet je meteen zeker dat die tas fake is!

Meer GlamGuide