Hoe spot je een echte Fendi?

echtheidskenmerken Fendi tas Photo by Arno Senoner on Unsplash

In de wondere wereld van high-end fashion draait het allemaal om de details, darling. Vooral wanneer het aankomt op het spotten van een echte Fendi. Dat kleine stukje luxe dat je outfit net dat beetje extra ‘je ne sais quoi’ geeft. Maar laten we wel wezen: in een tijdperk waarin de knock-offs bijna net zo overtuigend zijn als de real deal, is het een ware kunst geworden om het onderscheid te maken. Dus, hoe weet je zeker dat je niet alleen betaalt voor de naam, maar ook voor echte Italiaanse vakmanschap? Hieronder delen we de crème de la crème van tips om jouw Fendi-vondst te authenticeren.

1. Focus op het logo

Het Fendi-logo is net zo iconisch als de tassen zelf. Kijk uit naar het beroemde dubbele F-logo, ook wel bekend als het “Zucca”-patroon. Bij een authentieke Fendi is het logo altijd haarscherp, met gelijke afstanden en perfecte symmetrie. Vergeet niet: een onscherp of scheef logo is een no-go.

2. Kwaliteit en authenticiteit

De materialen van een echte Fendi zijn niets minder dan top-notch. We hebben het over het zachtste leer, fluweelachtige suède, en luxe stoffen die zo rijk zijn dat je bijna zou willen dat je tas een kussen was. Voelt het materiaal goedkoop of stijf aan? Dan heb je waarschijnlijk een imitatie in handen.

3. De naadloze naden

Bij Fendi tassen zijn de naden zo perfect dat je bijna zou denken dat ze door magische fashion-elfjes in elkaar zijn gezet. Elke steek is even groot, recht en strak. Onregelmatige stiksels, losse draden? Dat is niet des Fendi’s.

4. Hardware

De hardware op een Fendi tas – denk aan ritsen, gespen, en slotjes – voelt zwaar en luxe. Ze zijn vaak gegraveerd met het Fendi-logo, een teken van authenticiteit en aandacht voor detail. Voelt de hardware licht en goedkoop, of zie je geen Fendi-gravering? Dan is het tijd om verder te zoeken.

5. Het serienummer

Elke echte Fendi tas (gemaak na 1980) heeft een uniek serienummer. Deze is te vinden op een lederen label aan de binnenkant van de tas. Dit nummer is jouw garantie dat je tas geen massaproduct uit een dubieuze fabriek is. Controleer het nummer wel! En is het label niet van leer? Dan klopt er ook iets niet…

6. De verpakking

Een authentieke Fendi komt in een verpakking die net zo luxueus is als de tas zelf. Verwacht een hoogwaardige stofzak, een stevige doos en misschien zelfs een certificaat van echtheid. Een plastic zakje en een slappe doos? Niet jouw Fendi.

7. Prijs

Last but not least, als de prijs van de tas te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Een echte Fendi is een investering. Spotgoedkope deals? Die zijn vaak te mooi om waar te zijn.

Meer GlamGuide