Zo herken je een neppe Chanel tas

echte of neppe chanel tas replica

Chanel is één van de meest exclusieve merken als het op tassen aankomt. Daarom is het niet gek dat veel mensen zo’n tas willen hebben. Maar het blijkt nog knap lastig om een echt exemplaar te vinden, als je deze tweedehands wilt kopen. Het maakt niet uit of je kiest voor een ouder exemplaar of het nieuwste model: een tas van dit merk kopen blijft altijd erg duur. Juist om die reden wil je natuurlijk voorkomen dat je een iets goedkopere, maar toch nog prijzige tas koopt die eigenlijk niet echt is. Want een neppe Chanel tas kopen doe je voordat je het doorhebt.

Onderscheid tussen een echte en neppe Chanel tas

Bij sommige merken kun je op veel verschillende punten letten om erachter te kopen of je een echt of nep exemplaar hebt gekocht, maar bij een tas van Chanel is het heel lastig om te zien of je de real deal in handen hebt. Er is wel een handig trucje om dit vast te kunnen stellen. En verder is het gewoon een kwestie van gevoel. Als je het gevoel hebt dat de prijs te laag is of dat het materiaal niet echt premium aanvoelt, kun je maar beter van de deal afzien. Maar als je een goed oog hebt voor detail, zal het logo van de neppe tassen je al snel opvallen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Replica Chanel tas kopen

Waarom een Chanel zo vaak wordt nagemaakt

Chanel tassen worden enorm vaak nagemaakt. Het zijn erg exclusieve tassen met een behoorlijke waarde. In de jaren ’50 was het merk nog niet zo in trek en had je voor onder omgerekend 200 euro al zo’n tas. Maar in de jaren ’90 kreeg je al ruim 1000 euro voor een tas van Chanel. Koop je nu een echte Chanel 2.55, dan betaal je daar dik 4300 euro voor. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen zo’n exclusieve tas willen namaken om eraan te verdienen.

Het geheim zie je in het logo

Als je kijkt op de zwarte markt in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Marokko, Turkije of Thailand, zie je al snel replica merktassen voor een spotprijs. Je vindt ze overal: neppe Chanel-tassen of van andere gewaardeerde high-end fashionmerken zoals Louis Vuitton, Dior en Gucci. Ga je dus op vakantie en begeef je je op de zwarte markt, dan is de kans sowieso al groot dat het niet gaat om een echte authentieke designertas, maar om namaak.

Toch moet je goed opletten, want sommige replica Chanel tassen zijn namelijk bijna niet van echt te onderscheiden. Er is wel een simpel trucje die je kunt gebruiken om te bepalen of de tas nep of echt is. Kijk namelijk maar eens goed naar het logo van een Chanel tas. Het logo vind je aan de binnenkant van de tas. Kijk eens goed naar de letter ‘e’ in het merk. Het onderste pootje van de letter E van een echte Chanel tas is namelijk langer dan het bovenste pootje. Dat is bij alle echte tassen van dit merk zo. Zijn de pootjes dus gelijk aan elkaar is het bovenste pootje langer in plaats van het onderste pootje? Dan weet je al zeker dat de tas niet echt is en je dus een fake Chanel tas in handen hebt.

Ga af op je gevoel

Het trucje komt van Sophie Hersan, een expert op gebied van voorraad en kwaliteit. Zij ziet dagelijks tientallen (neppe) Chanel tassen en weet dus goed waar je op moet letten. Maar er zijn nog meer red flags waardoor je kunt weten dat de tas niet echt is. Dat heeft vooral te maken met gevoel. Zegt je gevoel dat de prijs te laag is of dat je er erg over twijfelt? Dan kun je de tas beter laten liggen. Je kunt natuurlijk altijd een echte tas kopen bij de winkel van Chanel zelf.

Ten slotte kun je het ook goed voelen aan het leer. Als het leer van de tas heel stroef aanvoelt en naar plastic ruikt, heb je een neppe Chanel tas te pakken. Een echte Chanel is namelijk gemaakt van kwalitatief hoogwaardig leer. Daardoor voelt de tas zacht aan en heeft deze een echte ledergeur.

Meer GlamGuide