Zo weet jij zeker dat het een echte Furla tas is!

Echte Furla tas of neppe Furla tas

Furla is een luxemerk uit Italië met de mooiste accessoires. Het merk straalt luxe, elegantie en kwaliteit uit. Wij snappen dan ook dat je graag een echte Furla tas wil kopen! Helaas worden er ook replica Furla tassen verkocht. Met onze tips weet je waar je op moet letten als je een Furla tas gaat kopen.

1. Het leer van de Furla tas

De meeste Furla tassen zijn gemaakt van leer. Hiervoor gebruikt het merk alleen echt leer. Als er wordt gesproken van PU leer of vegan leather, dan gaat het dus om een fake Furla exemplaar. Check dus of de tas gemaakt is van echt leer. Dat voelt egaal en zacht aan en ruikt naar de bekende geur van leer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Furla leather metropolis Furla

2. Gelijkmatige stiksels

Designertassen staan bekend om de kwaliteit van het vakmanschap. Een echte Furla tas heeft dan ook strakke gelijkmatige stiksels. Zijn de stiksels oneven, of zijn er losse draadjes? Dan sta je waarschijnlijk op het punt om een neppe tas te kopen.

3. Dustbag om je tas te beschermen

Luxe designertassen worden vaak verkocht met een dustbag. Dit is een stoffen zak om je tas in te bewaren en zo je tas te beschermen tegen stof en zonlicht. Bij tassen van Furla krijg je ook een dustbag.

De dustbags van Furla staan erom bekend om ruim te zijn. Ze zitten dan ook los om je tas. Past jouw Furla tas amper in de bijgeleverde dustbag? Dan kan het weleens een replica tas zijn. Op de authentieke dustbags staat FURLA, het logo in hoofdletters en in de kleur zwart.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Furla dustbag

4. Suède voering van een echte Furla tas

Furla tassen worden gevoerd met suède, een duur materiaal. Heeft de binnenkant van de tas geen suède? Dan zal het geen authentieke Furla tas zijn. Controleer goed of het echte suède is, of dat het er alleen in eerste instantie op lijkt. Suède voelt heel zacht aan.

5. Serienummer van de tas

De tassen van Furla worden voorzien van een ID nummer. Dit kun je meestal vinden op een wit label aan de binnenkant van je tas. Het label is vergelijkbaar met waslabels uit je kleding.

Let op: een serienummer bevestigt niet voor 100% dat het om een origineel exemplaar gaat, want ook steeds meer replica tassen worden voorzien van een ID nummer. Als je er géén kan vinden ben je in ieder geval wel zeker dat het om een neppe tas gaat.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Real Furla or Fake Furla

6. Merklabel aan de binnenkant

Elke Furla tas is voorzien van een vastgestikt label aan de binnenkant van de tas. Hier staat op zijn minst het logo op. Als het om een leren tas gaat moet er ook de tekst ‘genuine leather’ op staan. In sommige gevallen staat er ook ‘made in Italy’ op het label.

Meer GlamGuide