Gellak: hoe het werkt, de voordelen en het verschil met andere nagelbehandelingen!

Wat is het verschil tussen gellak en gelnagels? acrylnagels en biab nagels

Houd je van mooie verzorgde en gelakte nagels, maar heb je geen zin om ze elke paar dagen opnieuw te lakken en bij te moeten werken? Gellak is een nagelbehandeling die jouw nagels wat extra stevigheid biedt en voorziet van een mooie kleur. Tot wel 3 weken lang! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze nagelbehandeling.

Wat is gellak?

Gellak is een soort van nagellak, maar dan met een dikke gelachtige structuur. Het wordt op je nagels aangebracht en dan uitgehard onder een speciale UV-lamp. Het is supermakkelijk om aan te brengen, net als gewone nagellak, maar het blijft echt veel langer zitten. Ideaal als je geen zin hebt om je nagels elke week opnieuw te lakken!

Hoe werkt gel nagellak?

Het aanbrengen van gellak is net als het aanbrengen van nagellak. De gellak wordt in een paar laagjes – base coat, kleurlaag en top coat – op je nagels aangebracht en dan uitgehard onder een speciale UV-lamp of LED-lamp. Dit zorgt ervoor dat de gellak een hard laagje wordt die veel langer blijft zitten dan gewone nagellak. Als je de gellak wil verwijderen, kun je dit het beste laten afweken in aceton. Het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen, om zo schade aan de nagels te voorkomen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat is het verschil tussen gellak en gelnagels? acrylnagels en biab nagels

Wat zijn de voordelen van gellak?

Het grote voordeel van gellak is dat het superlang blijft zitten. In principe blijft het minimaal 2 weken perfect zitten, bij sommige mensen tot wel 4 weken of langer! Dat betekent minder gedoe met je nagels en meer tijd om andere leuke dingen te doen. Een ander voordeel is dat gellak je nagels verstevigt en beschermt, zodat ze minder snel beschadigen. En last but not least: gellak ziet er gewoon heel mooi en glossy uit!

Het verschil tussen gellak, gelnagels, acrylnagels en BIAB

Gellak lijkt een beetje op gewone nagellak, maar blijft veel langer zitten en heeft een mooiere, glanzende afwerking. Het verschil tussen gellak en gelnagels is dat er bij gellak geen gellaag aangebracht wordt. Bij gelnagels worden je eigen nagels gevijld, terwijl gellak er in zijn geheel afgeweekt wordt. Gel nagelijk is dus minder schadelijk voor je nagels dan gelnagels.

Acrylnagels zijn veel dikker en minder flexibel dan gellak, waardoor ze een minder natuurlijke uitstraling hebben. Gaat het je echt om een mooie kleur op je nagels en hoef je geen nagelverlenging? Dan is gellak de beste optie voor jou! Wil je wel je nagels verzorgen, verstevigen en de kans geven om mooi lang te groeien? Breng dan een laagje gellak aan over je BIAB nagels. Dit is prima te combineren!

Meer GlamGuide