6 tips om een echte en neppe Jacquemus tas te onderscheiden

Echte of neppe Jacquemus tas herkennen

Laten we eerlijk zijn: wie is er niet lichtelijk geobsedeerd door Jacquemus? Met hun chique, speelse designs en die oh-zo-fotogenieke mini-tassen, heeft dit Franse label ons hart (en onze Instagram feeds) veroverd. Maar met grote populariteit komt een groot probleem: de wereld van neppe designer tassen. Hoe onderscheid je een echte Jacquemus van een slimme namaak? Trek je fashion-detective jas aan, want we duiken in de wereld van echt versus nep.

1. Het Jacquemus logo

Een echte Jacquemus tas herken je direct aan het logo. Die prachtige, strakke letters, perfect in balans. Bij een nepperd zie je vaak dat het net niet klopt: de letters zijn te dik, te dun, of staan een beetje scheef. Echt, je hoeft geen expert te zijn om het verschil te zien – gewoon goed kijken.

2. Als het te mooi lijkt om waar te zijn…

We kennen het allemaal, die adrenalinekick bij het zien van een designer deal. Maar laten we wel wezen: als de prijs van een Jacquemus tas te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Designer items komen met een designer prijskaartje. Dat betekent niet dat je geen deal kunt vinden, maar een tas die voor een fractie van de normale prijs wordt aangeboden? Meestal een no-go!

Lees ook: Hoe spreek je Jacquemus uit?

3. Materiaal matters

De kwaliteit van het materiaal is bij een echte Jacquemus tas voelbaar. Zacht, luxueus leer dat bijna fluistert: “Ik ben echt.” De neppers? Die voelen vaak als een stugge, droevige imitatie. Het leer voelt hard, plastic-achtig en gewoonweg niet als luxe. Plus, de stiksels bij een echte Jacquemus zijn net zo perfect als het plot van je favoriete Netflix-serie. 😉

Embed from Getty Images

4. Details, details, details

Hier wordt het leuk. De echte Jacquemus tassen zijn als een kunstwerk: elk detail is on point. De ritsen, de stiksels, de manier waarop de riem bevestigd is – het is allemaal even prachtig. Bij een neppe tas zie je vaak dat er ergens gesmokkeld is. Een stiksel dat net niet recht is, een rits die een beetje haperend aanvoelt. It’s all in the details.

5. Waar koop je de Jacquemus tas?

Een echte Jacquemus vind je in high-end boetieks of via erkende retailers. Die shady website met te veel pop-ups en spelfouten? Waarschijnlijk niet de plek waar je je nieuwe Jacquemus liefde gaat vinden. Trust your gut – als het niet goed voelt, is het dat waarschijnlijk ook niet.

6. Vertrouw op je intuïtie

Je kent het wel, dat onderbuikgevoel als je iets ziet dat te mooi lijkt om waar te zijn. Vertrouw daarop. Een echte Jacquemus tas laat je hart sneller kloppen en geeft je dat ‘Ik heb het gemaakt’ gevoel. Een neppe? Meh, niet echt.

Onthoud dat een echte designer tas een investering is – niet alleen in stijl, maar ook in kwaliteit en vakmanschap. Dus doe je onderzoek, wees kritisch, en shop slim. Zo kun je met trots je echte Jacquemus tas showen. En laten we eerlijk zijn, dat voelt toch net iets lekkerder dan met een knock-off rondlopen, of niet soms?

Meer GlamGuide