Hoe maak je een smokey eye look?

Hoe maak ik een smokey eye makeuplook?

Ah, de smokey eye! Het is zonder twijfel de meest iconische en verleidelijke ooglook in de wereld van make-up. Perfect voor een avondje uit, een speciale gelegenheid, of wanneer je je gewoon extra glamoureus wilt voelen. Maar hoe maak je nu die perfecte smokey eye? Geen zorgen! Met deze stap-voor-stap handleiding leer je binnen no-time hoe je deze prachtige look creëert.

1. De basis van een smokey eye

Voordat je begint met je smokey eye, is het belangrijk om een goede basis te leggen. Begin met een oogschaduwbasis of concealer om ervoor te zorgen dat je oogschaduw de hele avond (of nacht!) blijft zitten.

2. Kies je kleuren

Hoewel traditionele smokey eyes vaak draaien om zwart en grijs, kun je in feite elke kleur gebruiken die je wenst. Van brons tot bordeaux, de keuze is aan jou. Zorg ervoor dat je minstens drie tinten hebt: een lichte, een medium en een donkere kleur.

3. Begin met de lichte kleur

Breng de lichtste kleur oogschaduw aan over je hele ooglid. Dit fungeert als je basis en helpt bij het blenden van de andere kleuren die je gaat toevoegen.

4. Diepte en definitie

Neem nu de medium kleur en breng deze aan in je arcadeboog. Dit geeft diepte en definitie aan je smokey eye look. Blend goed met een zachte borstel om harde lijnen te vermijden.

5. Ga voor drama

Hier komt het leuke gedeelte. Neem de donkerste kleur en breng deze aan op het buitenste deel van je ooglid, werkend naar binnen. Hoe donkerder de kleur, hoe dramatischer de smokey eye look zal zijn. Wees echter voorzichtig: je wilt niet dat het té zwaar wordt! Maar een sexy smokey eye voor het uitgaan mag best een beetje dramatisch zijn! 😉

6. Breng het samen

Blend, blend, blend! Dit is het geheim van een perfecte smokey eye. Je wilt dat de kleuren naadloos in elkaar overlopen voor die klassieke, rokerige uitstraling.

7. Hoe maak je een smokey eye af?

Voeg een beetje van de donkerste oogschaduw toe aan je onderste wimperlijn voor een extra smokey effect. Werk het af met een paar lagen van je favoriete mascara en voila! Je zou ook kunnen kiezen voor nepwimpers voor een extra dramatisch effect of voor een lashlift behandeling voor volumineuze wimpers. Je bent klaar om te schitteren met je smokey eye voor uitgaan.

Meer GlamGuide