Wat mag er niet ontbreken in een luxe lifestyle keuken

Luxe lifestyle keuken

Ben jij uitgekeken op jouw keuken en ben je toe aan een nieuwe inrichting? Kies dan voor extra gemak met een luxe lifestyle keuken! Hier heb je de ruimte om te koken, te eten of te chillen met vrienden in een keuken die helemaal naar jouw smaak is ingericht.

Als jij een nieuwe, luxe keuken inricht moet deze van alle gemakken voorzien zijn. We geven je graag keuken inspiratie met dingen die niet mogen ontbreken in een luxe keuken.

Een kookeiland

Met een kookeiland creëer je meer ruimte in een keuken. Om te koken, maar het geeft ook meer opbergruimte en de mogelijkheid om aan te zitten om te eten of vrienden te ontvangen.

Kokendwaterkraan of Quooker

Een kokenwaterkraan heeft een reservoir waar warm water in zit. Gebruik je water uit deze kraan, dan is de kooktijd van bijvoorbeeld aardappelen en groente korter en hoef je niet eerst water te koken voordat je thee kunt zetten. Sommige kranen geven ook gekoeld of bruisend water naast ‘gewoon’ water.

Raamdecoratie

Bij een luxe keuken hoort raamdecoratie met een luxe uitstraling. Een shutter voor het raam geeft een chique sfeer in de keuken. Bovendien zijn shutters praktisch. Met shutters bepaal je zelf de mate van privacy en lichtinval door de lamellen in een bepaalde stand vast te zetten.

Inbouwtoestellen

Een luxe keuken heeft vaak een strakke uitstraling. Losse keukenapparatuur past daar niet in, dus kies je voor inbouwapparatuur die netjes is weggewerkt in de muur. Een inbouwoven bijvoorbeeld, een koffiemachine en een bordenwarmer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

luxe lifestyle keuken

Designverlichting

Een mooie, exclusieve lamp boven het kookeiland is een absolute must. In een luxe keuken zie je ook vaak LED-verlichting waarbij je goed kunt koken, en dimbare verlichting die je naar gelang de situatie aan kunt passen van fel licht om bij te werken naar sfeerverlichting voor een romantisch diner of om vrienden bij te ontvangen.

Materialen

Neem alleen genoegen met hoogwaardige materialen. Deze versterken de luxe uitstraling en zorgen er voor dat de keuken er lang goed uit blijft zien. Geen afbladderende houtlook-folie op de kastjes, maar kastjes en frontjes van echt, massief hout, een marmeren aanrechtblad en natuurstenen vloer. Een luxe keuken is geen keuken die na tien jaar aan vervanging toe is, het is een duurzame inrichting die extra lang mee gaat en waar je iedere dag van geniet.

Maatwerk

Niet alle must-haves in een luxe lifestyle keuken zijn objecten. Maatwerk is ook een absolute must in een luxe keuken. De indeling en vormgeving moeten goed aansluiten bij de ruimte en de interieurstijl. Ook de keuze voor materialen moet goed passen bij wat jij wilt en bij de rest van de woning. Standaard kastjes en frontjes zijn dus geen optie. In plaats daarvan kies je voor een eigen ontwerp of voor een design van een ontwerper.

Meer GlamGuide