Welke tassenmerken worden beschouwd als designertassen?

Wat is een designertas? Designertas tassenmerken

Wanneer we het hebben over designertassen, is een van de eerste vragen die vaak wordt gesteld: welke merken worden beschouwd als designertassen? Lees verder om te leren wanneer we spreken van een designertas, en ontdek ook leuke tassenmerken voor betaalbare designertassen!

Wat is een designertas?

Laten we beginnen met wat precies een designertas is. Een designertas is een tas die is gemaakt door een bekend en gerenommeerd modehuis of ontwerper. Deze tassen zijn meestal gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals leer of suède, en zijn vaak handgemaakt. Designertassen worden vaak gezien als een statussymbool en zijn (stukken) duurder dan reguliere tassen.

Welke merken worden beschouwd als designertassen?

Er zijn veel merken die worden beschouwd als designertasmerken. De meest populaire zijn bijvoorbeeld Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Prada en Hermès. Elk van deze merken biedt unieke en herkenbare ontwerpen die zich onderscheiden van andere tassenmerken. Louis Vuitton is bijvoorbeeld bekend om zijn iconische canvas monogram print, terwijl Chanel bekend staat om haar tijdloze en elegante ontwerpen. Gucci en Hermès worden vaak beschouwd als de topmerken in de luxe tasindustrie, waarbij de luxe Birkin bags van Hermès als ‘de ultieme top’ worden gezien en daarom vaak dé droom is van designertas liefhebbers!

Waarom zou je een designertas kopen?

Het kopen van een designertas is niet alleen een aankoop voor het huidige seizoen of mode tijdperk, het kan ook gezien worden als een mode-investering. Veel van deze merken produceren tassen die bekend staan om hun duurzaamheid en kwaliteit, waardoor ze waardevast zijn met de tijd. Denk bijvoorbeeld aan een Chanel 2.55 flapbag of een Hermès Birkin, deze tassen worden vaak als echte klassiekers beschouwd en hun waarde kan zelfs stijgen met de tijd.

Hoe kun je een echte designertas herkennen?

Het is echter heel belangrijk om erop te letten dat er veel nep designertassen op de markt zijn. Hier zijn een paar tips om een echte designertas te herkennen:

  • Kijk naar de afwerking en materialen. Een echte designertas zal vaak gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en een perfecte afwerking hebben.
  • Controleer de serienummers en authentificatiekaarten. Veel designertassen hebben serienummers en authentificatiekaarten die kunnen worden gebruikt om de echtheid te verifiëren.
  • Koop alleen van betrouwbare verkopers, zoals de winkels van de merken zelf en luxe warenhuizen zoals in Nederland de Bijenkorf.

Meer betaalbare merken voor een designertas

Een designertas hoeft echt niet altijd €5.000 of zelfs meer te kosten, en ze hoeven ook niet altijd van Louis Vuitton, Gucci of Chanel te zijn. Merken als Saint Laurent (YSL), See by Chloé en Burberry zijn ook mooie luxe merken voor een designertas. En Prada heeft ook toffe betaalbare designertassen onder €1.000.

Andere tassenmerken die een stuk goedkoper zijn waarvan tassen regelmatig beschouwd worden als designertas zijn bijvoorbeeld Coach, Furla en Marc Jacobs. Deze designertassen zijn ook prachtig en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding! Een goede keus dus als je een eerste designertas gaat kopen!

Meer GlamGuide