Waarom investeren in designertassen een slimme move is

slim investeren in designertassen

Investeren in vastgoed, goud, start-ups; als je aan investeren denkt, zijn dit waarschijnlijk de onderwerpen die in je op komen. Maar wist je dat je ook kunt investeren in designertassen en dat dit ook nog eens een hele slimme zet is? Jij loopt rond met een gave designertas en na een paar jaar is de tas veel meer waard en verkoop je hem door. Klinkt goed, toch? Wij vertellen je waarom je het investeren in designertassen zo’n slimme move is.  

Ieder jaar een prijsstijging voor designertassen

Designertassen worden steeds duurder. Begin 2022 verhoogden merken zoals Chanel en Hermès weer de prijzen van onder andere hun tassen. En dit doen ze ieder jaar. Hierdoor zijn de al luxueuze tassen nog een stukje exclusiever. Het prijskaartje voor designertassen is niet mals, maar het geld op je spaarrekening levert tegenwoordig bar weinig op. Dus is het verstandig om te kijken naar nieuwe manieren van het investeren van je spaargeld. Investeren in designertassen is een goede zet, omdat je de tas later met winst verkoopt. Vooral als je een investering doet in een limited edition van de tas, of kiest voor een designertas van een merk dat ieder jaar weer zijn prijzen verhoogd. En deze slimme move is nog eens leuk ook: je bent dankzij het investeren in bezit van de mooiste en leukste tassen.

Zelfs tweedehands levert je designertas veel geld op

Als je de gelukkige eigenaar bent van een mooie designertas, wil je er natuurlijk ook mee kunnen pronken. Dus wanneer je een nieuwe of tweedehands designertas koopt en de tas om de paar maanden laat opknappen, geniet jij van het showen van je tas en kun je ‘m verkopen wanneer je wel wat geld kunt gebruiken (of weer geld nodig hebt voor een nieuwe). Het blijft dus gewoon een gebruiksvoorwerp waar je netjes, maar ook weer niet te zuinig mee om hoeft te gaan. Als je de tas na thuiskomst altijd opvult met speciale kussentjes, de tas beschermt tegen regen en de leren tas zo nu en dan invet, daalt de waarde zeker niet. Van sommige tassen neemt de waarde per jaar wel € 300 à € 400 toe.

Welke designertas kun je het beste kopen om te investeren?

Sta je nu te popelen om nu een designertas aan te schaffen?  Let dan wel even op welke designertas je koopt. Want niet elke tas groeit in waarde en bij sommige tassen moet je soms vijf tot tien jaar wachten tot je er een leuke smak geld mee verdient. Komt er een nieuwe versie van een iconische tas? Dan stijgt de waarde van de vintage tas meestal ook.

Deze Chanel tas is nu 26 keer meer waard

Investeren in een Chanel is een goede keuze, want Chanel is één van de designermerken waarvan de tassen in waarde blijven stijgen. Voor sommige modellen is er zelfs een wachtlijst, waardoor de tassen exclusief blijven. Daarnaast gaan de prijzen van de designertassen van Chanel een paar keer per jaar omhoog. Neem bijvoorbeeld de Chanel Medium Flap Bag. De waarde van dit model uit 1955 is nu 26 keer hoger dan toen en de verwachting is dat de prijs de komende jaren nog harder stijgt. De Chanel Timeless Bag is ook al zo’n slimme investering, vooral als je het originele model uit de jaren 90 vindt. Nieuw is de tas € 3.990, vintage vind je de tas voor wel € 42.000.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

investeren in designertassen Hèrmes

Wachtlijsten voor een tas verhogen ook de waarde

Hermès tassen stijgen ook in waarde met de jaren, zoals de Hermès Kelly. Het is geen goedkope tas en er is ook een lange wachtlijst voor, maar nieuw kost de tas zo’n € 7.000 en vintage € 15.000! En van Gucci is de vintage Diana Bag een goudmijn. De lievelingstas van prinses Diana kreeg namelijk vorig jaar zomer een nieuwe uitgave. Heb je je oog laten vallen op een Louis Vuitton? Deze tassen zijn meestal redelijk waardevast. Maar een uniek exemplaar, zoals de Louis Vuitton Metis, verkoop je wel tegen bijna het dubbele van de aanschafprijs.

Tweedehands designertas kopen? Let hier op

Wil je een toffe tweedehands designertas op de kop tikken? Let dan wel goed op of het geen fake designertas is. Zo heeft elke tas een serienummer aan de binnenkant staan. Dit nummer moet overeenkomen met het echtheidscertificaat die bij de aankoop is gekregen. Check ook of de tas onbeschadigd is. Want een tas die nog intact is, is meer waard.

Investeer in een exclusief model

Wil je echt slim investeren in designertassen? Kies er dan voor om een exclusief model te kopen. Voor sommige tassen is er zelfs een wachtlijst van een jaar. Dus als je de tas weet te bemachtigen en iemand wil niet wachten tot zijn of haar beurt, verkoop je de tas weer door. Voor veel geld natuurlijk. Aan iemand uit het Midden-Oosten of de Verenigde Staten bijvoorbeeld, waar ze vaak wel wat over hebben voor deze items. Zwarte tassen zijn het populairst, doe je voordeel met deze kennis.  


Meer GlamGuide