De designertas van: Gerjanne (39)

Chanel designertas van Gerjanne

In ‘De designertas van’ gaan we in gesprek met de eigenaar achter de designertas. Wie zijn ze? Wanneer, hoe en waar kochten ze de tas? En: valt de aankoop nu nog steeds in de smaak?

Met deze keer: de designertas van Gerjanne!

“De uitzondering: Chanel Tweed 19 Purple Houndstooth”

Gerjanne kocht haar Chanel tas vorig jaar in Harrods, Londen. Ze is vooral geïnteresseerd in vintage tassen maar maakte voor dit pareltje een uitzondering. Wij gingen met haar in gesprek over haar aankoop van de Chanel Tweed 19 Purple Houndstooth!

“Liefde op het eerste gezicht”

De Chanel Tweed 19 Purple Houndstooth tas was een uitzondering op mijn voorkeur voor vintage. Het was liefde op het eerste gezicht! Ik zag de tas een jaar eerder in Londen en bleef maar aan de tas denken. Een jaar later kocht ik hem in een small size, perfect voor mijn lange lengte en handig om crossbody te dragen!

“Nieuw versus vintage”

Ik ben normaal gesproken een grote fan van vintage en tweedehands tassen, gezien de prijzen van Chanel op dit moment onbetaalbaar zijn geworden en ik het persoonlijk ook zonde zou vinden dat het dragen van de tas de waarde meteen aantast. Echter zijn Chanel designertassen momenteel erg populair en ze worden gezien als een goede investering. Veel nieuwe en seasonal Chanel modellen zijn schaars of lastig aan te komen, dus wanneer je er een bemachtigt kun je deze als full set (met doos, dustbag, chip, bon en alle toebehoren) goed doorverkopen met directe winst.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Chanel Tweed designertas van Gerjanne

“Dat blijft even slikken”

Eerlijk is eerlijk, ik moet nog over de drempel stappen om de tas daadwerkelijk te gaan dragen. Hij is helemaal nieuw en dan is het altijd even slikken om hem te gebruiken. Op dit moment heb ik hem dan ook nog maar één keer gedragen. Voor dagelijks gebruik draag ik een vintage variant. Daarbij ben ik dan niet bang ben als er iets mee gebeurt: hij kan tegen een stootje!

Het prijskaartje: “spanning in de winkel en goede investering”

De prijs van de Chanel designertas lag rond de €5200. Het voelde destijds best spannend om zoveel geld uit te geven aan een tas, zeker omdat dit de eerste nieuwe Chanel tas was die ik kocht. Ik heb een uur lopen treuzelen in de winkel! Toch besef ik dat het ook een goede investering is, wat de pijn in de portemonnee een beetje verzacht. Het geld voor de tas kwam uit een combinatie van hard werken, sparen en geld verdienen door kleinschalige in- en verkoop van tweedehands tassen, door mijn passie voor Chanel en Louis Vuitton designertassen.

“Voorlopig pronkt hij in mijn kast”

Ik ben nog steeds erg blij met mijn aankoop, maar soms kriebelt het om de tas te verkopen gezien de flinke stijging in waarde. Daarnaast is het materiaal van de tas – tweed – een spannend materiaal, gezien de zorg die nodig is om ervoor te zorgen dat de tas niet gaat pluizen. Voorlopig pronkt hij nog in mijn kast!

Meer GlamGuide