5 tips voor het kopen van je eerste designertas!

Tips voor eerste designertas kopen tips

Je hebt er hard voor gespaard, of je hebt een leuke financiële meevaller te pakken. Dus ga je nu je eerste designertas kopen. Leuk! Maar voordat je al jouw geld uitgeeft, lees eerst deze tips. Want daarmee voorkom je dat je voor veel geld een tas koopt waar je uiteindelijk spijt van hebt.

Tip 1. Bepaal je budget en kijk welke tas binnen dit budget valt

Het is verleidelijk om voor je eerste designertas je creditcard te trekken en niet te kijken naar het prijskaartje. Totdat de rekening van je creditcard op je mat valt…. Oei, je hebt meer uitgegeven dan je hebt gespaard. Om dit te voorkomen, kun je beter eerst je budget bepalen. Kijk op je rekening hoeveel geld je hebt, bedenk hoeveel je ongeveer nog nodig hebt voor onverwachte uitgaves en het resterende bedrag kun je uitgeven aan een designertas.

Designertassen verschillen ook nog erg qua prijs. Zo koop je een Hèrmes Birkin vanaf €8.500 en een Karl Lagerfeld vanaf €155. Dus het is ook slim om na te gaan hoeveel geld jouw gewenste designertas kost, zodat je weet of je nog wat langer moet sparen, of al tot de koop kunt overgaan.

Tip 2. Shop tijdens de sale

Ook al sta je te popelen om nu gelijk jouw armcandy aan te schaffen, kun je soms nog beter even wachten. Ook designermerken hebben namelijk twee keer per jaar sale. Deze sale is in de winter en zomer en op sommige items zitten er gigantische kortingen. Want 50% op een designertas die normaal gesproken € 2000 kost, scheelt een hoop. Hoe graag je ook die net uitgekomen nieuwe designertas meteen wil kopen, is het dus slim om te wachten tot juli of december. En sla ook nog niet meteen je slag als de sale is gestart. Vaak lopen de kortingen namelijk op na verloop van tijd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Eerste designertas kopen tips

Tip 3. Check of je wel een echte koopt

Stralend neem je jouw eerste designertas mee naar huis. Je hebt ‘m! Maar dan ontdek je dat je bent opgelicht. Je hebt een nep-exemplaar aan je arm hangen. Ai! Al je zuurverdiende geld uitgegeven aan een neppe tas. Dat is pas zuur. Dit voorkom je door van tevoren research te doen. Bij een designertas zit altijd een certificaat. Dit certificaat bewijst dat de tas echt is. Maar oplichters worden steeds slimmer en maken zelfs het certificaat na. Het verschil tussen een certificaat van een echte en een neppe designertas herken je aan het lettertype en de kwaliteit van het papier. Check van tevoren online hoe dit eruit ziet, zodat je het in de smiezen hebt wanneer je wordt opgelicht. Of koop bij een officiële winkel van jouw favoriete tassenmerk, zodat je zeker weet dat je straks paradeert met een echte.

Tip 4. Zoek uit wat de herverkoopwaarde van je eerste designertas is

Wist je dat sommige vrouwen investeren in een designertas, om de tas een paar jaar later met winst te kunnen verkopen? Niet zo’n gek idee eigenlijk. Je geniet van je eerste designertas, maar je raakt er op den duur misschien ook wel een beetje op uitgekeken. Bekijk dus hoeveel je eerste designertas in waarde stijgt na een x aantal jaar. Dan weet je in ieder geval dat de koop van je eerste designertas ook nog eens een slimme move is. Je verkoopt ‘m na een paar jaar voor misschien wel een hoger bedrag, waardoor jij je tweede designertas kunt kopen.

Ga je toch liever voor een tas die trendy is, maar niet per se meer waard wordt? Koop dan gewoon de tas die je graag wil hebben. Je moet er ook veel plezier van hebben, zonder dat je concessies doet.

Tip 5. Koop je eerste designertas tweedehands

Is je oog gevallen op een exclusieve designertas met wachtlijst en kun je ‘m daardoor niet snel kopen? Kijk dan of je de tas tweedehands kunt aanschaffen. Er zijn genoeg mensen die hun designertas verkopen. De meeste designertassen blijven mooi, omdat ze van goede kwaliteit zijn. En sommige mensen verkopen hun tas die ze maar een keer gebruikt hebben. Volg bij de koop van een tweedehands designertas nog steeds wel de derde tip om te kijken of je wel een echte aan de haak slaat.

Meer GlamGuide