Hermès Birkin bags op TikTok: dit moet je weten over deze tas!

Hermès echtheidskenmerken Hermes tas controleren op echtheid authenticatie designertas

Op TikTok vind je niet alleen trotse eigenaren van de Hermès Birkin, maar ook video’s met alle leuke feitjes over de Hermès Birkin bags. Heb je deze filmpjes gemist of heb je geen TikTok? No worries. Hier staat alles wat je wil weten over deze prachtige tas.

Zo is de Hermès Birkin ontstaan

Stel je voor dat je in het vliegtuig zit. Je probeert je grote rieten mand in een bovenvak van het vliegtuig te doen. Je tas valt om en dus rollen al je spullen uit de tas. Terwijl je jouw spullen bij elkaar verzamelt, ontdek je dat je naast de CEO van Hermès, Jean-Louis Dumas, zit. Het overkwam de actrice Jane Birkin in 1981. Jean-Louis vertelde Jane dat ze een tas met vakken nodig had, waarop ze vroeg of hij deze tas voor haar kon ontwerpen. Omdat ze haar ideeën over haar ideale tas aan Jean-Louis wilde laten zien, maakte ze een schets. Maar papier had ze in het vliegtuig niet. Dus is de eerste Birkin schets op een overgeefzakje gemaakt. Toen Jane haar schets liet zien, besloot Jean-Louis om de Birkin te maken. Een jaar later presenteerde hij Jane de Birkin in het echt aan haar.

Zolang doet Jane met haar Birkin tassen

Uiteraard liep Jane na presenteren van de tas ook met een Birkin rond. Dat doet ze nog steeds, alleen niet meer met haar eerste tas. Maar Jane draagt elke tas wel tot deze helemaal afgedragen is. Op dit moment heeft ze haar 5e Birkin. En ze gebruikt elke keer maar één tas tegelijkertijd. Dat is wel anders dan sommige fans en sterren doen: die wisselen hun Hermès Birkin bags vaak met elkaar af. Jane krijgt trouwens per jaar een royalty van ongeveer £ 300.000, vanwege het gebruik van haar naam. Ze schenkt dit bedrag aan een goed doel naar keuze.

Zoveel tijd kost het om een Birkin te maken

Een Hermès Birkin bag wordt handgemaakt door één persoon. Hierdoor kost het wel 48 uur om de tas helemaal, vanaf het snijden van het leer tot het afwerken van de tas, te maken. Niet zo gek dus dat je best wel een flink bedrag voor deze schitterende tas betaalt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Hermès Birkin tassen

Dit kostte de duurste Birkin bag

In 2001 betaalde je nog zo’n $ 4000 voor een leren Birkin met de standaard behuizing. Tegenwoordig tik je er zo’n $ 8500 voor af. Mocht je willen investeren in tassen, dan is de Hermès Birkin tas dus een verstandige keuze. Maar het kan natuurlijk duurder. Zo verkocht de Amerikaanse winkel Christies op een veiling een matte krokodillenleren tas: de Hermès Himalaya Birkin. Deze schitterende tas met diamanten bracht wel $ 500.000 in het laatje. Katsjing!

Dit maakt de Hermès Himalaya Birkin zo speciaal

De Himalaya bag is gemaakt van mat krokodillenleer. Daarnaast zijn de handvatten bedekt met wel 205 diamanten en de gespen zijn van 18- karaat goud. Oeh la la, dat is pas chic! Maar er is nog meer. De Himalaya Birkin bags danken hun naam aan hun kleur. De kleur van de tas loopt namelijk van smokey grijs naar parelwit. Dit zijn precies de kleuren van de Himalaya. De tassen zijn zeldzaam. Hermès maakt namelijk maar twee exemplaren per jaar. Dus als je de Himalaya hebt, ben je een van de weinige gelukkigen.

Dit maakt de Birkin zo exclusief en populair

In totaal zijn er nu zo’n 200.000 Hermès Birkin tassen in de hele wereld in gebruik. Het verkrijgen van een Hermès Birkin bag is trouwens wel een uitdaging. Zo moet je al in het klantenbestand van Hermès staan en op regelmatige basis aankopen bij het merk doen. Als je geluk hebt, krijg je dan ooit een keer het aanbod om de tas te kopen. Er worden geen speciale orders aangenomen voor de tas. Dit bij elkaar maakt de Birkin zo exclusief en tegelijkertijd onwijs populair.

Een Birkin huren

Vind je de Hermès Birkin te duur of krijg je maar geen aanbod om de tas te kopen? Maar wil je wel eventjes genieten van de mooie tas? Om de Birkin bijvoorbeeld te showen tijdens een speciale gelegenheid, huur je er eentje voor een weekje. Er zijn namelijk een aantal bedrijven die de tassen verhuren. Je betaalt voor de huur van een Birkin tussen de € 300 tot € 500 per week.

Zoveel Hermès Birkins heeft Victoria Beckham

De geruchten gaan dat Victoria Beckham niet 1, 2 of 3, maar wel 100 (!!!) Birkin tassen in haar bezit heeft. Ze kan dus 100 dagen achter elkaar deze prachtige tassen met elkaar afwisselen, zodat ze nooit een dag achter elkaar dezelfde tas mee heeft. #Goals!

Meer GlamGuide