Designertassen als waardevaste investering: welke merken behouden of stijgen in waarde?

Welke designertassen stijgen in waarde? waardevaste designertassen investeren in designertassen

Onder fashion liefhebbers zijn designertassen erg populair. Maar welke designertassen stijgen echt in waarde? In dit artikel wordt dieper ingegaan op welke designertassen hun waarde behouden, in waarde stijgen en waar de waardestijging van afhangt.

Designertassen die in waarde stijgen

Designertassen zijn bekend om hun prachtige ontwerpen, hoogwaardige materialen en perfecte afwerking. Ze zijn vaak een symbool voor status en dienen als fashion-statement. Maar sommige designertassen stijgen niet alleen in populariteit, maar ook in waarde! Dit zijn een aantal voorbeelden van designertassen die in waarde stijgen:

 • Hermès Birkin: Deze icoonische tas is al jaren een favoriet onder fashionliefhebbers en verzamelaars. De waarde van een Hermès Birkin kan stijgen tot wel 500% in een periode van tien jaar. Het is een klassieke all-time favorite die gewild is onder mode iconen, fashion influencers, celebrities en verzamelaars!
 • Chanel 2.55: Deze klassieke flapbag van Chanel is een andere populaire tas die vaak in waarde stijgt. Dat komt door de grote vraag, het beperkte aanbod en de prijsstijgingen die Chanel maar liefst 4 keer per jaar doorvoert!
 • Louis Vuitton Neverfull: Deze praktische tas is een favoriet onder vele fashionliefhebbers en verzamelaars. Zoals de naam al zegt raakt hij nooit vol ;). Het is een lekkere grote tas en de waarde kan stijgen tot wel 200% in een periode van tien jaar. Dat is dus een mooie verdubbeling!

Waarom stijgen deze tassen in waarde?

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de waardestijging van designertassen. Een belangrijke factor is de regel van vraag en het aanbod. Als een bepaalde tas in hoge mate gewild is, maar hij is slechts beperkt en/of moeilijk verkrijgbaar, dan kan de prijs stijgen. Daarnaast kan de historie en de reputatie van een merk ook een rol spelen. Merken met een grote naamsbekendheid en een lange historie in fashion, zoals Hermès en Chanel, zijn vaak meer waardevast dan jongere merken zoals Jacquemus en Balenciaga.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Welke designertassen stijgen in waarde? waardevaste designertassen investeren in designertassen

Welke merken zijn waardevast?

Niet alle designertassen stijgen even sterk in waarde of zijn even waardevast. Let hier dus op als je een tas gaat kopen met het idee dat deze enige waarde behoudt. Net zoals bij veel andere producten geldt ook voor veel tassen: zodra je het afrekent is het in waarde gedaald.

Hier zijn een paar merken die vaak wel worden beschouwd als waardevast:

 • Hermès: Dit luxe Franse high-end merk is bekend om zijn tijdloze ontwerpen en de allerhoogste kwaliteit. De fashion items van dit merk zijn over het algemeen waardevast of stijgen in waarde!
 • Chanel: Dit Franse modehuis heeft een rijke historie en een sterk merkimago. Hierdoor zijn de producten vaak waardevast. De waardevastheid en waardestijging verschilt wel per model!
 • Louis Vuitton: Dit Franse modehuis is een van de meest bekende en waardevaste merken in de mode-industrie. De tassen van Louis Vuitton worden over het algemeen als waardevast beschouwd, maar de meeste items zullen daarentegen niet in waarde stijgen! Gewoon stabiliteit dus als je kiest voor een tas van Louis Vuitton!
 • Gucci: Het Italiaanse modehuis heeft net zoals eerdergenoemde merken een sterk merkimago. Een aantal tassen van dit merk behouden ook redelijk hun waarde. De Gucci Marmont is een van de meest waardevaste tassen. Deze koop je (2023) voor ongeveer €2.000 en kun je tweedehands en vintage verkopen voor ongeveer €1.200. Fijn om te weten toch?

Het is belangrijk om te onthouden dat de waardestijging van een designertas afhankelijk is van veel verschillende factoren en dat geen enkele tas gegarandeerd in waarde zal stijgen. Het is daarom belangrijk om te investeren in een tas die je echt mooi vindt en waar je veel plezier van zult hebben, in plaats van alleen te denken aan de (mogelijke) waardestijging.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Welke designertassen stijgen in waarde? waardevaste designertassen investeren in designertassen

Hoe kun je investeren in designertassen?

Als je geïnteresseerd bent in het investeren in designertassen, is het belangrijk om eerst goed je onderzoek te doen. Zo ben je voorbereid en kun je een weloverwogen investering doen. Hier zijn een paar tips om mee te beginnen:

 • Bepaal je budget: Voordat je begint met zoeken naar een tas om in te investeren, is het belangrijk om een budget te bepalen. Houd er rekening mee dat sommige tassen duizenden euro’s of dollars kunnen kosten.
 • Bepaal welk merk of welk model je wilt investeren: Zoals eerder genoemd, zijn sommige merken en modellen meer waardevast dan andere. Bepaal welk merk of welk model je wilt investeren en doe vervolgens je onderzoek hiernaar.
 • Kijk naar de historische prijsstijgingen: Kijk naar de verleden prijsstijgingen van het merk of model waarin je wilt investeren. Dit geeft een indicatie van hoe de tas in waarde zal stijgen. Vaak is er een periodieke stijging of patroon te herkennen.
 • Kijk naar de staat van de tas: Als je een tweedehands tas koopt, is het belangrijk om de staat van de tas te bekijken. Tassen in goede staat zullen in waarde stijgen, terwijl tassen in slechte staat minder of niet zullen stijgen, of zelfs in waarde zullen dalen. Zorg ervoor dat de tas geen beschadigingen of slijtage heeft en dat de hardware nog in goede staat is. Dit wordt vaak ‘mint condition’ genoemd.
 • Bepaal de authenticiteit: Investeren in een neppe designertas is geen slimme investering. Zorg ervoor dat je je tas koopt van een betrouwbare verkoper en dat je de authenticiteit van de tas kunt verifiëren.
 • Kijk naar de verzamelwaarde: Sommige tassen, zoals bepaalde Hermès Birkins en Kelly’s, hebben een hoge verzamelwaarde. Dit betekent dat de tas zeer gewild is bij verzamelaars en dus een goede investering kan zijn.

Door deze tips in acht te nemen kun je een weloverwogen beslissing maken bij het kopen en investeren in designertassen. Omdat waardevastheid nooit gegarandeerd kan worden is het belangrijk om vooral een aankoop te doen waar jij heel gelukkig van wordt!

Meer GlamGuide