Zo houd jij je designertas in topconditie!

Designertassen bewaren en verzorgen

Als fashionista weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je designertassen goed te bewaren. Deze luxe tassen zijn vaak duur en van hoge kwaliteit, en je wilt er zeker van zijn dat ze er mooi uit blijven zien en in goede staat blijven voor jarenlang gebruik. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat je designertassen er altijd fantastisch uit zullen zien:

Een dustbag voor je designertas

Een van de beste manieren om je designertassen te beschermen, is door ze op te bergen in een stofzak of tasbeschermer. De meeste designertassen worden geleverd met zo’n zak: ook wel een dustbag. Deze zakken zijn speciaal ontworpen om stof en vuil te weren, en zorgen ervoor dat je tassen er fris en schoon uitzien als je ze weer tevoorschijn haalt.

Bewaar je tas in de kledingkast

Wij snappen dat jij jouw pareltje het liefst prominent wil tentoonstellen! Toch is het beter om jouw tas goed op te bergen en uit het zicht te halen. Designertassen zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals leer, en kunnen beschadigen als ze blootgesteld worden aan warmte, vocht en direct zonlicht. Zorg er dus voor dat je tassen op een droge, koele plaats opbergt, zoals in een gesloten kledingkast.

Behoud de vorm van je luxe tas

Als je tassen niet in gebruik zijn, kun je er voor zorgen dat ze hun vorm behouden door ze te vullen met papier of kleding. Dit helpt om de tassen te beschermen tegen scheuren, kreuken en deuken.

Leren tas onderhouden

Leer is een veelgebruikt materiaal in designertassen, en het is belangrijk om het regelmatig te onderhouden met speciaal hiervoor gemaakte producten zoals leer wax. Zo blijft het leer soepel en zorg je ervoor dat jouw leren designertas er mooi en verzorgd uit blijft zien!

Designertas professioneel laten reinigen

Designertassen kunnen door de jaren heen verkleuren of vlekjes gaan vertonen. Een professionele reiniging kan helpen om ze er weer als nieuw uit te laten zien! Dit is vooral belangrijk als je een tas hebt die vaak gebruikt wordt. Omdat je veel geld hebt uitgegeven aan jouw tas kun je het beste opzoek gaan naar een bag spa met ervaring in het reiniging van het soort of merk designertas dat jij hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld aanbieders van speciale tassenreiniging specifiek voor Chanel tassen, of designertassen van Gucci of Hermès.

Meer GlamGuide