Butterfly haircut: trendy TikTok kapsel voor instant volume

Wat is Butterfly haircut kapsel

Move over, curtain bangs en shaggy bobs, er is een nieuwe haarheld in town en hij heeft de naam ‘Butterfly Haircut’. Ja, je hoort het goed. Deze nieuwe coupe is een absolute hit op TikTok en verovert Instagram feeds en Pinterest borden. Maar wat maakt deze snit zo bijzonder en, nog belangrijker, is het iets voor jou?

Wat is de butterfly haircut eigenlijk?

Laten we beginnen bij het begin: de Butterfly Haircut is geïnspireerd op, je raadt het al, de vleugels van een vlinder. Het idee is simpel maar geniaal: lange, gelaagde lokken die rond je gezicht vallen en bewegen met een gratie die doet denken aan een vlinder die fladdert. De lagen zijn licht en luchtig, waardoor je look een instant dosis volume en beweging krijgt.

Waarom iedereen er dol op is

Het mooie van de Butterfly Haircut is dat het bijna iedereen staat. Of je nu krullend, steil, dik of fijn haar hebt, deze snit kan helemaal aangepast worden aan jouw unieke haarsoort en stijl. Bovendien is het super veelzijdig. Draag het los en flowy voor een casual look, of style het met wat waves voor een chiquere uitstraling.

Hoe krijg je de perfecte butterfly haircut?

Oké, je bent om. Je wilt deze coupe. Wat nu? Belangrijk is om een kapper te vinden die de kunst van het laagjes knippen verstaat. Leg uit dat je op zoek bent naar lichte, veerachtige lagen die bewegen als een vlinder. Foto’s helpen altijd, dus verzamel wat inspiratie op Instagram en TikTok om te laten zien wat je voor ogen hebt.

Styling tips voor je nieuwe Butterfly coupe

Heb je je Butterfly Haircut eenmaal te pakken, dan is het tijd voor de fun part: het stylen. Voor een nonchalante look gebruik je een texturizing spray om de lagen tot leven te brengen. Heb je krullen? Ga dan voor een lichtgewicht curl cream die je krullen definieert zonder ze te verzwaren. En voor die extra wow-factor? Een beetje sea salt spray doet wonderen voor een beachy vibe.

Goed nieuws: de Butterfly Haircut is verrassend onderhoudsarm. De lagen groeien natuurlijk uit, waardoor je niet elke vier weken naar de kapper hoeft te rennen. Om je coupe fris te houden, kun je om de paar maanden een kleine trim overwegen.

Meer GlamGuide