Kledingkast inrichten als een pro: zo doe je dat!

Kledingkast inrichten tips kast opruimen

Een kledingkast is voor de meeste onder ons vooral praktisch. Maar waarom zou je het niet ook leuk maken? Een goed georganiseerde kledingkast zorgt voor overzicht én een rustige uitstraling. Bijna niets is zo ergerlijk als een shirt of broek willen pakken waardoor een hele stapel gevouwen kleding omvalt. Gelukkig kan je dat voorkomen!

Kleding opvouwen a la Marie Kondo

In de afgelopen jaren heb je vast weleens van opruimgoeroe Marie Kondo gehoord. Haar filosofie en de KonMari methode kunnen je leven oprecht veranderen, maar zijn voor sommigen misschien toch een beetje ’too much’. Toch kun je uit haar manier van opruimen en organizen – zoals te zien in de reality TV serie Tidying up with Marie Kondo – een aantal handige tips & tricks halen!

Door je kledingkast in te ruimen a la Marie Kondo houd je overzicht. Door het opvouwen van kleding op een bepaalde manier zorg je ervoor dat je alles in één oogopslag kan zien. Hierdoor stel jij makkelijk jouw outfit voor de dag samen en hoef je niet te zoeken naar dat ene item. Dit is dus perfect om kleding in je lades op te bergen! Door het gebruiken van handige organizers verdeel je lades in vakken en zorg je ervoor dat alle kleding netjes op z’n plek blijft.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kledingkast inrichten tips kast opruimen

Kleding organizers & displays om te showcasen

Voor het optimaal indelen van jouw kledingkast gebruik je niet alleen een speciale manier van kleding opvouwen, maar gebruik je ook handige kleding organizers. Zo blijft alles op zijn plek en benut je de ruimte in je kast optimaal. Er zijn onder andere handige organizers voor broeken, shirts en ook voor ondergoed. Zo ruim je zelfs je bh’s netjes op!

Heb je een grote kledingkast of gewoon genoeg ruimte over omdat je een capsule wardrobe hebt, dan zijn er nog leuke opties om deze ruimte voor te gebruiken. Met luxe displays – dat zijn transparante boxen – kun jij jouw meest geliefde items showcasen in jouw kast! Door het plaatsen van bijvoorbeeld een tas in een display box kun je deze bekijken terwijl hij tegelijkertijd beschermd wordt tegen stof.

LED kastverlichting voor een luxe effect

In een nette, opgeruimde en georganiseerde kledingkast is misschien wel ruimte om jouw favoriete fashion items een speciaal plekje te geven! Met kastverlichting zorg jij er niet alleen voor dat je praktisch goed licht hebt; je kan hiermee ook jouw favoriete designertassen of mooiste schoenen letterlijk laten shinen! Met mooie kastverlichting krijgt jouw kledingkast een luxe uitstraling.

Meer GlamGuide