Capsule Wardrobe: eindeloos outfits combineren met een minimalistische garderobe

Duurzame capsule wardrobe samenstellen

Wij zijn dol op het concept van een ‘capsule wardrobe’! Dit is een kleine collectie kledingstukken die je goed kunt combineren en die je gedurende een bepaalde periode kunt dragen. Het idee achter een capsule wardrobe is om je garderobe te minimaliseren en te focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Door te kiezen voor een capsule wardrobe kun je geld besparen, tijd winnen bij het kiezen van je outfit en op een duurzame manier omgaan met je kleding.

Hoe begin je met een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe begint met het bepalen van je stijl en wat je wilt uitstralen met je kleding. Vervolgens kies je een aantal basisstukken die je goed kunt combineren met elkaar, zoals een spijkerbroek, een blouse en een trui. Officieel bestaat een capsule garderobe uit 37 kledingstukken. Daarnaast is het belangrijk om een aantal accessoires te hebben, zoals sjaals, riemen, (designer)tassen en sieraden, die je kunt gebruiken om jouw outfits helemaal tot in de puntjes af te maken!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Duurzame kleding capsule wardrobe samenstellen

Kleuren voor een minimalistische garderobe

Wij raden het aan om te kiezen voor neutrale kleuren als basis voor je capsule wardrobe, zoals zwart, wit, grijs en beige. Dit maakt het makkelijker om de kledingstukken met elkaar te combineren en het geeft je de mogelijkheid om met accessoires kleur aan je mix & match outfits toe te voegen. Een echte inspiratie op het gebied van kleursamenstelling voor een capsule wardrobe is Julia Verbij (@JuliaVerbij op Instagram)!

Kwaliteit boven kwantiteit

Een belangrijk aspect van een capsule wardrobe is dat je kledingstukken van goede kwaliteit kiest. Door te investeren in kleding van goede kwaliteit zul je langer plezier hebben van je kleding en hoef je minder vaak nieuwe items te kopen – al is shoppen natuurlijk altijd leuk! Dit is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu en de ruimte in je kledingkast. Ga je nieuwe items shoppen voor je capsule garderobe? Houd dan de regel ‘cost per wear’ in je achterhoofd. Op Wooninfluencers.nl vind je meer inspiratie voor het inrichten van jouw kledingkast of walk-in closet!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Duurzame capsule wardrobe samenstellen

Waarom een capsule wardrobe?

Een capsule wardrobe kan een geweldige manier zijn om op een bewuste manier om te gaan met je kleding en om je stijl te verfijnen. Door te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en door te focussen op wat bij je past, kun je een garderobe creëren die je elke dag met plezier kunt dragen. Duurzame kleding is fijn voor jou én de aarde!

Voor iedereen anders

Een capsule wardrobe kan voor iedereen anders zijn, afhankelijk van je persoonlijke stijl en wat je het liefst draagt. Het is belangrijk om te kiezen voor kledingstukken die bij je passen en die je comfortabel en zelfverzekerd laten voelen. Door te experimenteren met verschillende combinaties kun je ontdekken wat de perfecte samenstelling voor jouw capsule wardrobe is!

Meer GlamGuide