Langer bruin blijven: Zo behoud je langer jouw zomerse gloed!

Tips langer bruin blijven

We vinden een bruine kleur vaak mooier dan de witte huid. En veel vrouwen willen heel graag de bruine gloed behouden, ook na de zomer. Om jou te helpen langer van deze bruin gloed te genieten hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zo houd je jouw zomergloed veel langer!

Hydrateren van je huid

Hydrateren is een van de belangrijkste dingen om je bruine tint te behouden. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks een hydraterende body lotion gebruiken. Als je je huid niet goed hydrateert, dan kan het zijn dat je vervelt. En dat wil je niet, want dan gaat je bruine kleur eraan. 

Producten met sheaboter, kokosolie en aloë vera werken ook heel hydraterend en zorgen voor een langere bruine tint.

Douche niet te heet!

Zo warm mogelijk douchen is écht heerlijk, maar om je bruine kleur te behouden is het geen goed idee. Te warm water kan je huid uitdrogen, dus het is beter om voor lauw water te kiezen. 

Ook onder de douche is het kiezen voor goede producten een must. Veel douchegels bevatten ingrediënten die je huid juist uitdrogen. Kies daarom wederom voor een hydraterent product in combinatie met het lauwe water. Lauw water is trouwens ook beter voor je haren!

Vermijdt chloor zoveel mogelijk

Als het mooie weer er is duiken we graag in een zwembad om af te koelen. Wist je dat chloor juist de bovenste laag van je huid kan uitdrogen? Daarom is het belangrijk dat áls je in water zwemt met chloor, je je na het zwemmen goed afspoelt. Denk ook weer aan de producten die je huid juist hydrateren om het goed te voeden. Jep, weer hydrateren!

Zelfbruiner is je vriend

Er zijn tal van zelfbruiners en die kun je op elk moment gebruiken; in de zomer maar natuurlijk ook in de winter en herfst. Als je een zelfbruiner gaat gebruiken is het belangrijk dat je er een kiest die bij jouw huidtype past. Vervolgens breng je het gelijkmatig aan. Al is het handig om iemand achter de hand te hebben die je rug insmeert, anders heb je een witte rug.

Aftersun na het zonnen

Je hebt vast wel gehoord van aftersun producten en die zijn ook heel belangrijk om je bruine gloed te behouden. Aftersun is een product (zoals de naam al zegt) die je na het zonnen gebruikt. Deze breng je ook gelijkmatig aan over je huid, zodat het product je huid kan hydrateren en te kalmeren.

Aftersun is voedend voor je huid en bevat ook vaak verkoelende ingrediënten en ingrediënten die verzachtend werken voor je huid. Denk hierbij aan kamille, thee-extract en aloë vera. Het helpt je huid herstellen en op die manier blijft je bruine tint ook langer op je huid.

Meer GlamGuide