Marc Jacobs Decadence eau de parfum: alles wat je wil weten over deze geliefde geur

Parfum Marc Jacobs Decadence

Als je het hebt over luxe en gedurfde parfums, dan mag Marc Jacobs Decadence absoluut niet in het rijtje ontbreken. Deze geur, die werd uitgebracht in 2015, heeft sindsdien vele harten veroverd. Maar wat maakt deze geur zo bijzonder? En waarom werd Decadence uit de handel gehaald en waar koop je deze geur nu?

Hoe ruikt Marc Jacobs Decadence eau de parfum?

Hoe ruikt Marc Jacobs Decadence eigenlijk? Het is een unieke combinatie van luxe, glamour en verleiding.

De topnoten van deze geur zijn Italiaanse pruim, iris en saffraan. Deze combinatie zorgt voor een zoete, maar tegelijkertijd licht kruidige opening. De hartnoten bevatten Bulgaarse roos, Sambac jasmijn en iriswortel, die een bloemige en sensuele touch aan het geheel geven. De basis van het parfum is opgebouwd uit warme en rijke noten zoals amber, vetiver en papyrus. Alles bij elkaar zorgt voor een diepe en luxueuze ervaring die lang op de huid blijft zitten.

2021: Waarom werd Marc Jacobs Decadence niet meer verkocht?

In 2021 werd Marc Jacobs Decadence uit het assortiment gehaald, tot verbijstering van velen. Maar waarom deze beslissing voor zo’n populaire geur?

Een van de voornaamste redenen is de herpositionering van het merk. Marc Jacobs, het modehuis, heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan, en het lijkt erop dat de focus verschuift naar het creëren van een meer gestroomlijnd en geconcentreerd productaanbod.

Daarnaast zijn de parfumindustrie en de consumentenvoorkeuren constant in beweging. Terwijl Decadence een trouwe aanhang had, is het mogelijk dat het merk besloot om ruimte te maken voor nieuwe geurinnovaties die beter passen bij de huidige trends en de toekomstige visie van het merk.

Marc Jacobs Decadence dupes

Voor degenen die de geur van Decadence missen, is er goed nieuws! Er zijn verschillende ‘dupes’ of alternatieven beschikbaar die de geur van Decadence nabootsen tegen een fractie van de prijs. Een van de beste is Royal Touch van Action.

Royal Touch is inderdaad een verrassend nauwkeurige dupe van Marc Jacobs Decadence. Hoewel het niet exact dezelfde kwaliteit en duurzaamheid heeft als het origineel, komt de geur zeer dicht in de buurt. Het heeft diezelfde rijke en luxueuze diepte, met gelijkaardige geurnoten die doen denken aan de geliefde Decadence. En voor de prijs van ongeveer €2 spuit je natuurlijk zonder problemen een keer extra als de geur wat afzwakt. 😉

Meer GlamGuide