Modemerk Jacquemus: viral sensatie en hoe spreek je het uit?

Echte of neppe Jacquemus tas herkennen

Dit merk is hot en happening. Laten we het hebben over de amazing designs, de viral sensatie, en waar je jouw handen kunt leggen op die oh-zo gewilde tassen van Jacquemus! En uh… hoe spreek je dat eigenlijk uit?

Hoe spreek je Jacquemus uit?

Laten we het eerst over de olifant in de kamer hebben: hoe spreek je ‘Jacquemus’ eigenlijk uit? Het is een naam die net zo uniek is als de ontwerpen zelf. Voor de duidelijkheid: het wordt uitgesproken als “zhahk-KEH-moos”. Dan kun je vanaf nu vol vertrouwen over dit merk praten! 😉

Embed from Getty Images

Internet breaker: de viral mini Jacquemus

Wie had gedacht dat een superklein tasje het internet zou breken? Maar dat is precies wat de mini Jacquemus deed. Social media-platformen zoals Instagram en TikTok werden overspoeld met influencers, beroemdheden en mode-enthousiastelingen die deze minuscule tas toonden. Dit viral fenomeen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de wereldwijde erkenning van het merk.

De populairste tassen van Jacquemus

Het merk Jacquemus heeft een aantal opvallende tassen ontworpen. Sommige dienen meer als ‘fashion-statement’ en zijn weinig praktisch. Andere modellen kunnen prima dienen als designertas om echt te gebruiken voor het meenemen van je spullen. Enkele van de meest geliefde stukken zijn:

  1. La Chiquito: Deze mini-tas, gelanceerd in 2019, werd al snel een wereldwijd fenomeen. Het is een tas die opvalt door zijn grootte – of beter gezegd, het gebrek eraan. Perfect voor als je alleen je lipstick en zelfvertrouwen mee hoeft te nemen! 😉
  2. Le Bambino: Gelanceerd in 2021 als een grotere versie van La Chiquito, heeft Le Bambino dezelfde stijl, maar biedt het meer ruimte voor je essentials. Het is een perfecte mix van design en bruikbaarheid.
Embed from Getty Images

Waar staat het merk bekend om?

Jacquemus, opgericht door de Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus, staat bekend om meerdere unieke eigenschappen en benaderingen in de modewereld.

De ontwerpen van Jacquemus zijn vaak minimalistisch, maar met een speelse, bijna kinderlijke twist. Dit zorgt voor stukken die zowel eenvoudig als uniek zijn, met onverwachte proporties en details. Denk bij de tassen aan grote opvallende handvatten in vergelijking met het geheel zelf – zoals bij het model Le Chiquito Moyen. Of een extreem kleine tas.

Jacquemus is niet bang om met proporties te spelen. Of het nu gaat om oversized blazers, superkorte rokken of opvallende schoenen, hij daagt conventies uit en creëert opvallende, gedenkwaardige stukken.

In vergelijking met andere high-end merken biedt Jacquemus relatief betaalbare designeritems aan, wat het merk toegankelijker maakt voor een jonger en breder publiek.

Waar Jacquemus tas kopen?

Je kan jouw favoriete Jacquemus items op verschillende plekken kopen. Bekijk ze eerst in het echt in een fysieke shop of bestel makkelijk online. Hier zijn enkele tips om je eigen tas van Jacquemus te bemachtigen:

  1. Officiële Jacquemus boetieks: Gevestigd in enkele van de meest modieuze steden ter wereld, zijn deze boetieks de beste plekken om de nieuwste collecties te ontdekken.
  2. Gerenommeerde warenhuizen: Veel luxe warenhuizen hebben een speciale Jacquemus-sectie, waar je een assortiment aan producten van het merk kunt vinden. In Nederland kun je het beste terecht bij de Bijenkorf.
  3. Online winkels: Jacquemus heeft een officiële online webshop waar je direct van het merk kunt kopen. Daarnaast bieden diverse luxe online modewinkels ook Jacquemus-producten aan. Zorg er altijd voor dat je koopt van gerenommeerde online retailers om de authenticiteit van je aankoop te waarborgen.

Zorg ervoor dat je weet hoe je een echte en neppe Jacquemus tas kan onderscheiden, zodat je zeker bent dat je een authentiek exemplaar koopt.

Meer GlamGuide