Vintage designer kopen: waar(om) en waar op letten?

Vintage designer kopen tips designermerken echtheidskenmerken

Ben je op zoek naar een uniek fashion item? Overweeg dan eens om vintage designerkleding of -tassen aan te schaffen! Vintage designer items zijn niet alleen fashionable en exclusief, maar ook een duurzame keuze. In dit artikel leren wij je waar je op moet letten bij het kopen van vintage designer items en hoe je de echtheid ervan kunt controleren.

Waarom kiezen voor vintage designerkleding en -tassen?

Er zijn tal van redenen om te kiezen voor vintage designer items:

 1. Uniek & exclusiviteit: Vintage designerkleding en -tassen hebben vaak een uniek design, waardoor je echt iets bijzonders in handen hebt.
 2. Kwaliteit: Designer items zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een uitstekende afwerking, waardoor ze meestal langer meegaan dan fast fashion items. Vintage designer items hebben vaak een betere kwaliteit dan de producten die nu worden gemaakt. Zo gebruikte Chanel vroeger 24K voor hun hardware!
 3. Duurzaamheid: Door te kiezen voor vintage designer items, geef je kleding en tassen een tweede leven en draag je bij aan een duurzamere mode-industrie.
 4. Investering: Vintage designer items kunnen in waarde stijgen naarmate ze zeldzamer worden, waardoor ze een interessante investering kunnen zijn.

Waar vind je vintage designerkleding en -tassen?

Er zijn verschillende plekken waar je vintage designer items kunt kopen:

 1. Gespecialiseerde vintage boetieks: Veel steden hebben boetieks die gespecialiseerd zijn in vintage designerkleding en -tassen. Hier kun je in een sfeervolle omgeving op zoek gaan naar jouw perfecte vintage item.
 2. Online winkels: Er zijn tal van online winkels die vintage designer items verkopen. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbare webshop met goede recensies en een duidelijk retourbeleid.
 3. Veilinghuizen en online veilingen: Veilinghuizen organiseren regelmatig veilingen waar je vintage designer items kunt kopen. Houd er rekening mee dat je vaak een commissie moet betalen bovenop het winnende bod.
 4. Kringloopwinkels en rommelmarkten: Hoewel het misschien wat meer tijd en moeite kost om designer items te vinden bij kringloopwinkels en rommelmarkten, kun je hier soms prachtige schatten ontdekken voor een fractie van de prijs. Dan ben je echt lucky!

Op echtheid controleren: let op echtheidskenmerken bij vintage designer kopen

Bij het kopen van vintage designerkleding en -tassen is het belangrijk om de echtheid ervan te controleren. Wij geven je tips om te controleren of je te maken hebt met een authentiek item:

 1. Onderzoek het merklogo: Veel designer items hebben een merklogo dat op een specifieke manier is vormgegeven. Controleer of het logo op het item overeenkomt met het officiële logo van het merk.
 2. Let op details: Authentieke designer items hebben vaak een hoog niveau van vakmanschap. Let op de kwaliteit van de stiksels, de afwerking van de naden en de materialen die gebruikt zijn. Een authentiek designer item zal van hoge kwaliteit zijn en geen slordige afwerking vertonen.
 3. Controleer serienummers en labels: Veel designer items hebben een uniek serienummer of label dat de echtheid garandeert. Zoek online naar informatie over het specifieke merk en model om te zien waar je deze nummers of labels kunt vinden en hoe ze eruit moeten zien.
 4. Vergelijk met authentieke items: Als je de mogelijkheid hebt, vergelijk het vintage designer item dan met een authentiek item. Dit kan bijvoorbeeld in een designer boetiek of bij een vriend die een vergelijkbaar item heeft. Zo krijg je een beter beeld van de echtheidskenmerken en eventuele verschillen.
 5. Vraag om certificaten van echtheid: Bij sommige vintage designer items worden certificaten van echtheid geleverd. Hoewel dit geen garantie is, kan het wel een extra bevestiging zijn van de authenticiteit van het item.
 6. Raadpleeg een expert: Als je twijfelt over de echtheid van een vintage designer item, kun je altijd een expert raadplegen. Er zijn professionals die gespecialiseerd zijn in het beoordelen van de echtheid van designer items en je hierbij kunnen helpen.

Wil je een designertas op echtheid controleren? Wij hebben meerdere artikelen online staan waarin je per designermerk echtheidskenmerken kan ontdekken – zoals Prada echtheidskenmerken – en we jou tips geven om een tas te authenticeren!

Meer GlamGuide