UGG en UGG since 1974: een fluffy strijd

UGG vs. UGG since 1974 verschillen

Oké, wie heeft er nou niet een paar UGGs in de kast staan? Je weet wel, die heerlijke schapenvachtlaarzen die je voeten omarmen alsof ze nooit meer los willen laten. Begonnen als de ultieme surfersslof in Australië, zijn ze uitgegroeid tot een wereldwijde hit. Van celebs tot de buurvrouw, iedereen liep ermee. Maar wacht even, hou je vast, want er is meer aan de hand in de wereld van UGGs.

UGG since 1974: De Aussie underdog met een verhaal

Yep, je leest het goed. Dit is niet zomaar een andere versie van UGG; dit is een volledig ander merk. En het verhaal? Dat is bijna net zo cosy als de laarzen zelf. UGG since 1974 is een oer-Australisch familiebedrijf dat al sinds, je raadt het al, 1974 authentieke UGGs maakt. Geproduceerd op de Gold Coast, gemaakt met liefde, en oh ja, ze zijn 100% Aussie.

@uggsince1974 Replying to @They_are_covert Different UGG companies? More to come. #uggsince1974 ♬ GOOD VIBES – Ellen Once Again

Wat maakt UGG since 1974 anders dan de bekende UGG?

Dat UGG en UGG since 1974 totaal andere merken zijn, krijgt de laatste tijd bekendheid via TikTok. Zo ging de video van Eliana Shiloh viral, waarna veel tiktokkers zich afvroegen welke UGG’s zij in de kast hebben staan.

@elshiloh this is literally crazy i cant believe it #ugg #uggseason #uggsince1974 ♬ original sound – elshiloh

Laten we de verschillen even op een rijtje zetten. Eerst en vooral, de herkomst: UGG since 1974 blijft trouw aan zijn Australische roots, met elke laars handgemaakt in Australië. Het bekende UGG merk, onderdeel van het Amerikaanse Deckers Outdoor Corporation, produceert hun laarzen overal ter wereld, maar niet in Australië.

Materialen: Echte Australische schapenvacht vs. de rest

Als het op materialen aankomt, kiest UGG since 1974 voor niets minder dan premium A-klasse Australische en Nieuw-Zeelandse schapenvacht. De ‘andere’ UGG? Die mixt het een beetje, met schapenvacht uit diverse landen en soms een combinatie van wol en lyocell.

Kleinschalig vs. massaproductie

Het team van UGG since 1974 telt ongeveer 40 man, allemaal trots werkzaam in Australië. Contrast dat met de wereldwijde aanwezigheid van het andere UGG merk, met duizenden werknemers en een focus op massaproductie.

Exclusief vs. wereldwijd verkrijgbaar

Bij UGG since 1974 is het vaak zo dat jouw laarzen speciaal voor jou worden gemaakt. Hoe cool is dat? Je kunt zelfs zien hoe jouw laarzen tot leven komen op Instagram. Bij het bekende UGG merk is het meer een kwestie van massaproductie en wereldwijde distributie.

Het gevecht om de naam ‘UGG’

En dan de naam. UGG since 1974 vecht voor het recht om ‘UGG’ te gebruiken als algemene term voor Australische schapenvachtlaarzen. Maar het bekende UGG merk houdt de handelsmerkrechten buiten Australië en Nieuw-Zeeland stevig in handen.

Welke UGG kies jij?

Ga je voor het wereldberoemde comfort van UGG, of kies je voor de authentieke, handgemaakte kwaliteit van UGG since 1974? Het antwoord hangt af van wat jij belangrijk vindt. Zoek je echtheid en een verhaal? Dan is UGG since 1974 jouw match. Wil je gewoon een paar lekker warme voeten in een stylish laars die overal te vinden is? Dan is UGG je go-to merk.

UGG en UGG since 1974 delen een naam en een basisontwerp, maar hun verhalen zijn zo verschillend als maar kan. Het ene merk staat voor wereldwijde herkenbaarheid en toegankelijkheid, terwijl het andere de trots en kwaliteit van Australisch vakmanschap belichaamt.

Meer GlamGuide