Het verschil tussen parfum, eau de toilette en body mist

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Een eau de toilette, een eau de parfum of een body mist: in alle gevallen gaat het om een lekker geurtje. Maar wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum? En wat maakt een body mist dan weer anders? Leer het verschil tussen deze geuren en vind de optie die het best bij jou past!

Wat is eau de toilette?

Eau de toilette is een formule voor een geur en bevat veel water. Een eau de toilette bestaat voor maximaal 15% uit ingrediënten die voor de geur zorgen. Vaak is dat zelfs een lager percentage, zoals bijvoorbeeld 5% of 10% van de inhoud.

De waterige formule zorgt voor een geurtje dat vaak subtiel is en in ieder geval niet overweldigt. Een eau de toilette is dus perfect om ‘casual’ te dragen, bijvoorbeeld naar het werk, je studie of voor een sollicitatiegesprek. Door de lage concentratie aromatische ingrediënten zal de geur sneller vervliegen. Vaak is dat niet zo erg, want de prijs is dan ook lager voor een eau de toilette dan voor een parfum met een hogere concentratie geur ingrediënten. Je kunt tussendoor dus een keer extra sprayen om de geur te vernieuwen! Hoe aanwezig eau de toilette is, hangt af van de specifieke samenstellingen van de geur en de geurformule.

Wat is een eau de parfum?

Parfums bieden een luxueuze geur, met meer diepte ten opzichte van een eau de toilette. Een eau de parfum heeft een hogere concentratie dan een eau de toilette. Deze ligt ongeveer (afhankelijk van het parfum) tussen de 12% en 20%. Deze hoge concentratie zorgt ervoor dat je de geur langer blijft ruiken.

Een parfum biedt meer diepgang door de verschillende geurnoten. De geur verandert dan ook naarmate het parfum langer gedragen wordt. De topnoten zullen als eerste vervliegen waarna de hartnoten het hart van het parfum blootleggen. Basisnoten van een parfum blijf je het langst ruiken: deze kunnen zelfs na dagen nog aanwezig zijn.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Wat is body mist?

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Het verschil tussen parfum en eau de toilette zit ‘m vooral in de concentratie, en dat merk je aan de geur. Een eau de toilette is minder geconcentreerd dan parfum en kun je vaak goedkoper shoppen. Een parfum heeft meer diepgang door de verschillende lagen die je kunt ruiken als je het parfum een tijdje ruikt. De geur van een parfum blijft door de hogere concentratie over het algemeen ook langer hangen.

Wat is een body mist?

Body mist is een geurspray voor – zoals de naam al zegt – het hele lichaam. Het geeft een lichte en subtiele geur af en is oorspronkelijk bedoeld om de geur van je favoriete doucheproducten langer bij je te dragen. De geur van een body mist of body spray blijft gemiddeld 2 – 4 uur aanwezig. Je kunt tussendoor opnieuw sprayen om de geur te vernieuwen, maar je kunt juist ook wisselen naar een andere spray om je geur aan te passen op de omgeving.

Met een body mist kun je jouw favoriete geur in je hele beautyroutine gebruiken. Vaak wordt een body mist verkocht in een collectie met andere doucheproducten in dezelfde geur, zoals een douchegel en body lotion.

Meer GlamGuide