Designer shoppen in Dubai: dit is wat je moet weten

designer kopen in Dubai btw terugvragen

Dubai staat bekend om zijn adembenemende wolkenkrabbers, luxueuze hotels en natuurlijk, de winkelervaring van wereldklasse. Maar wist je dat voor velen, met name liefhebbers van designer items, Dubai een ultieme bestemming is? Er zijn enkele zeer goede redenen waarom het shoppen in deze stadstaat een ervaring op zich is, vooral voor die zeldzame designerstukken die elders moeilijk te vinden zijn.

Waarom designer kopen in Dubai?

Een van de meest voorkomende redenen om designer in Dubai te kopen is de royale voorraad. Veel merkwinkels hier zijn goed bevoorraad met producten die je in Europese winkels niet of moeilijk zou vinden.

Waarom? Omdat sommige items schaars zijn, er lange wachtlijsten zijn, of vanwege het exclusieve karakter van sommige designer producten waar je eerst een koophistorie voor moet hebben. In Dubai? Geen probleem. Die gewilde tas of die schoenen die overal uitverkocht zijn vind je wellicht in één van de vele designerboetieks in deze bruisende wereldstad. Maak er bijvoorbeeld een dagje shoppen van in de mall en combineer dit met het eten in een van de lekkere restaurants in Dubai!

Is designer goedkoper in Dubai?

Nee, designer is niet goedkoper in Dubai. De prijzen zijn misschien wat hoger, maar als je snapt hoe dit in elkaar steekt is het zeker de moeite waard om na te denken over het kopen van designerspullen in Dubai!

Belastingvrij winkelen in Dubai

Het verschil in prijs wordt aanzienlijk kleiner wanneer je profiteert van het belastingvrije winkelen in Dubai. Door de BTW terug te vragen, kun je aanzienlijk besparen. En laten we eerlijk zijn: als je toch al van plan was om flink uit te geven aan dat specifieke designerstuk dat je in Nederland niet kon krijgen, dan maakt de belastingteruggave het nog een stukje aantrekkelijker!

Hoe moet je Dubai BTW terugvragen?

Shoppen in Dubai en vervolgens de BTW terugvragen is vrij eenvoudig. Bewaar je aankoopbewijzen, zoek naar de ‘Tax Free’ logo’s in deelnemende winkels en vraag bij de kassa om een belastingteruggaveformulier. Voordat je Dubai verlaat, toon je je ongebruikte aankopen, het teruggaveformulier en je reisdocumenten bij de douane en voilà – je krijgt je BTW terug!

Neppe designer items in Dubai

Dubai staat misschien bekend om zijn luxueuze winkelcentra en authentieke designerboetieks, maar vergis je niet: zoals elke grote wereldstad kent ook Dubai zijn duistere kant als het gaat om de verkoop van namaakgoederen. In de smalle steegjes van enkele markten of bij niet-officiële verkopers kun je op het eerste gezicht “koopjes” vinden die te mooi lijken om waar te zijn. Zorg dat je bij erkende designerwinkels koopt, ken de echtheidskenmerken en herken het verschil tussen echte en neppe designertassen. Lees hiervoor ook:

Meer GlamGuide