Duurzame kleding: elke stap is er één

Duurzame kleding bedrukken

Mode is een prachtige vorm van expressie, een manier om te laten zien wie we zijn zonder ook maar een woord te zeggen. Maar het kan ook een impact hebben op onze planeet. Gelukkig hebben steeds meer fashion-liefhebbers de overstap naar duurzame kleding gemaakt.

Wat maakt kleding duurzaam?

Duurzame kleding gaat over veel meer dan alleen biologisch katoen. Het gaat om de hele levenscyclus van een kledingstuk, van het ontwerp en de productie tot het onderhoud en de uiteindelijke recycling. Duurzame merken maken gebruik van milieuvriendelijke materialen, ze produceren op een ethische manier, betalen eerlijke lonen en zetten zich in voor duurzaamheid in elk aspect van hun bedrijf.

Dit zijn dan ook de dingen waar je naar kijkt om te bepalen of een kledingstuk duurzaam is. Voor iedereen heeft ‘duurzaam’ een andere betekenis en de een hecht bijvoorbeeld meer waarde aan milieuvriendelijk materiaal dan de lonen. Een ander zal ook geen nieuwe duurzaam geproduceerde kleding kopen, maar alleen tweedehands en vintage designer shoppen. Maar onthoud: Elk stapje duurzamer is er één!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Duurzame kleding bedrukken

Waarom de overstap naar duurzame kleding?

Door te kiezen voor duurzame kleding kan je een positieve impact hebben op het milieu en de mensen die onze kleding maken. We kunnen mode- en beauty-liefhebbers zijn zonder afbreuk te doen aan onze ethische normen. En laten we eerlijk zijn, duurzame kleding ziet er vaak minstens zo geweldig uit. De kwaliteit is ook meestal beter, wat natuurlijk superfijn is!

Duurzame kleding bedrukken als relatiegeschenk of voor je fashion brand

Een geweldige manier om duurzame kleding nog persoonlijker te maken, is door het te laten bedrukken. Of je nu een kledingstuk wilt personaliseren voor jezelf, als relatiegeschenk of voor je eigen fashion brand, met duurzame kleding bedrukken kan je een krachtig statement maken. Kies een ontwerp dat bij je merk of boodschap past en laat het op een duurzaam t-shirt of hoodie drukken.

Meer GlamGuide