Menstruatie ondergoed: alles wat je moet en wil weten over period underwear!

Menstruatie ondergoed

Steeds vaker wordt er aan het milieu gedacht, het is dan ook geen verrassing dat we na de wasbare luiers en menstruatiecups nu ook wasbaar maandverband en zelfs menstruatie ondergoed hebben. Menstruatie ondergoed is dus niet de zogenoemde oma onderbroek die je het liefst draagt wanneer je ongesteld bent. Menstruatie ondergoed is wat je kan dragen in plaats van maandverband, tampon of een menstruatiecup. 

Wat is menstruatie ondergoed?

In het menstruatie ondergoed vind je een ingebouwd super absorberende laag die je menstruatie vocht vasthoudt, waardoor je behalve de menstruatie slip geen extra maandverband of tampon hoeft te dragen ter bescherming. Fijn dus als je geen ervaring met spiraaltje hebt en dus regelmatig menstrueert. De menstruatie slip ziet er uit als normaal ondergoed, het verschil is alleen dat je het gebruikt om je menstruatie bloed mee op te vangen. Het absorberende gebied bestaat uit drie lagen. De onderste laag is ter voorkoming van het doorlekken, de middelste laag is de laag die het vocht vasthoudt en de bovenste laag voert het vocht af. De menstruatie slip kan je vinden in diverse stijlen, kleuren en maten, zo is er voor iedere vrouw wat wils te vinden. Het fijne aan menstruatie ondergoed is dat het snel weg trekt waardoor je niet het gevoel hebt dat er een laagje bloed is. Je kan een menstruatie slip vergelijken met maandverband, maar min de negatieve dingen. Het kan niet verschuiven en je hoort het niet knarsen bij iedere beweging.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kan je period underwear zowel overdag als in de nacht dragen?

Net zoals dat je het menstruatie ondergoed kan vinden in diverse maten en stijlen, heb je ook speciale menstruatie slips voor ’s nachts. Period underwear voor in de nacht heeft vaak een iets groter absorberend kussen, zodat je rustig kan slapen zonder wakker te worden in een bloedbad de volgende ochtend.

Wat is het verschil met een tampon of cup?

Een tampon en een cup breng je echt in ter bescherming van je ongesteldheid. Terwijl je een maandverband of een menstruatie slip aantrekt ter bescherming van doorlekken. Je voelt zeker dat je bloed en dat is anders dan wanneer je een tampon of cup inbrengt. Wanneer je naar het toilet gaat zal je ook wat bloed aantreffen, maar de onderbroeken zelf ogen gewoon alleen wat nat. Niet iedereen bloedt in dezelfde mate, daarom kan je je menstruatie slip aanschaffen op basis van de hoeveelheid bloed die je verliest. Lees dus goed de ondergoed tips die je tegenkomt. Let daar goed op en leer je menstruatie ondergoed goed kennen, zodat je weet wanneer je je moet verschonen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Period underwear Menstruatie ondergoed wassen

Hoe zit het met geurtjes?

De vraag die het meest gesteld wordt is hoe het zit met geurtjes. Doordat je bloedt in je ondergoed vragen veel vrouwen zich af of je dat kan ruiken. Het ondergoed zelf ruikt wel, maar dat is ook met maandverband of met een tampon. Daarentegen laten ze je niet ruiken, de menstruatie slip absorbeert goed waardoor je gewoon alles kan doen zonder je zorgen te maken over nare geurtjes.

Menstruatie ondergoed wassen, hoe doe je dat?

Maandverband en tampons gooi je gewoon weg, een menstruatie cup spoel je om en kan je uitkoken, maar hoe was je je menstruatie ondergoed? Heel simpel! Wanneer je je verschoond hebt spoel je je gebruikte menstruatie slip af met koud water. Je blijft de slip uitspoelen tot het water helder is, pas erna stop je het menstruatie ondergoed in de wasmachine. Zorg ervoor dat je ze wast op 40 graden en laat drogen in de lucht. Wanneer je je menstruatie slip in de droger stopt kan het absorberende vermogen achteruit gaan. Hoe lang ze nodig hebben om te drogen is afhankelijk van het weer. Door je menstruatie ondergoed goed te verzorgen gaan ze lang mee. De levensduur zou net zolang moeten zijn als een normale slip!

Meer GlamGuide