Dr. Martens inlopen: Tips om het leed te verzachten

Dr Martens inlopen tips

Iedereen die bekend is met het merk Dr Martens weet dat het belangrijkste is dat ze goed worden uitgelopen. Ieder nieuw paar is anders het maakt dus helemaal niet uit of je een beginner bent of al jaren diverse schoenen van Dr Martens draagt. In dit artikel vind je diverse tips hoe je je Dr Martens het best kan inlopen, zodat ze de perfecte schoenen vormen voor jouw voeten. 

Waarom zou je kiezen voor Dr Martens schoenen?

De schoenen van Dr Martens zijn niet alleen maar duurzaam, maar ook stijlvol en te vinden in diverse stijlen. Voor iedereen is er een geschikt paar van Dr Martens te vinden voor zowel jong als oud. Wanneer Dr Martens zijn ingelopen voelen ze voor velen aan als de perfecte schoen. Helaas gebeurd het ook wel eens dat ze niet goed of helemaal niet zijn ingelopen, Dr Martens kunnen dan enorm pijnlijk aanvoelen. Schrik hier niet van, maar zorg juist dat je onderstaande tips toepast wanneer je een nieuw paar Dr Martens koopt, op deze manier kan je van de genieten zonder pijn.

Tips om Dr Martens in te lopen

1. Draag de juiste sokken

Blaren die je krijgt door nieuwe schoenen ontstaan door wrijving, zorg daarom ervoor dat er geen sprake van wrijving is wanneer je je nieuwe Dr Martens inloopt. Let goed op waar je wrijving voelt en vul dat op met pleisters, maar ook de juiste sokken zijn belangrijk wanneer je je Dr Martens wil gaan inlopen. Zorg dat je lange sokken draagt die over je enkel komen, maar let ook op de soort sokken, dit kan op twee manieren. Je kan er voor kiezen om twee paar sokken te dragen of een paar dikke sokken. Let op wanneer je kiest voor dikke sokken, wordt er ook echt dikke sokken bedoeld, trek dus je dikste wollen sokken uit je lade om wrijving te voorkomen. Door te kiezen voor twee paar sokken heb je eigenlijk hetzelfde effect, je voorkomt wrijving, maar helpt ook het leer uit te rekken.

2. Bouw de draagtijd langzaam op

Als je net nieuwe Dr Martens hebt gekocht draag ze dan niet gelijk teveel, je moet echt de tijd nemen om je Dr Martens goed in te lopen. Het inloop proces kan wel weken duren. Draag ze in het begin ongeveer 10 minuten per keer en doe dit 3 tot 4 keer per dag, zodat je voeten kunnen wennen aan je nieuwe Dr Martens. Als je voeten pijn gaan doen voordat die 10 minuten voorbij zijn doe ze dan eerder uit. Op deze manier kan je je Dr Martens goed inlopen zonder blaren te krijgen. Wanneer je je schoenen in huis draagt zorg er dan voor dat je niet stil zit, maar juist actief bezig bent, zo wordt het leer zachter en zijn ze sneller uitgelopen. Dr Martens zijn dus zeker niet de juiste schoenen om net voor je vakantie aan te schaffen en mee te nemen.

3. Naar buiten met je Dr Martens

Wanneer je ze zonder pijn in huis kan dragen bouw het dan op naar een korte wandeling naar de supermarkt. Pas wanneer je je Dr Martens een uur kan dragen zonder ongemak te ervaren kan je echt op uit gaan. Wees voorzichtig met grote wandelingen in de natuur, ook buiten moet je de draagtijd op bouwen. Als je weet dat je een lange dag hebt neem dan extra paar schoenen mee, zodat je je voeten rust kunt gunnen wanneer ze dat nodig hebben. 

4. Help het leer te verzachten

Het belangrijkste met het uitlopen van Dr Martens is dat het leer zachter wordt en zich om je voeten gaat vormen. Pas wanneer dat gebeurd zijn ze ingelopen en zullen ze perfect passen. Je kan je Dr Martens een handje helpen om wat soepelere te worden door het leer te bewegen. Manipuleer de hiel en voorkant van je schoen om het leer te verzachten, doe dit een aantal keer per dag en nogmaals voordat je je Dr Martens aantrekt.

5. Creëer extra ruimte in je Dr Martens

Iedere Dr martens heeft een binnenzool die je eventueel kan verwijderen wanneer je toch te veel ongemak ervaart, dit creëert dan wat extra ruimte voor je voeten. Dit wordt echter pas aangeraden als allerlaatste redmiddel. 

Meer GlamGuide