Hoe weet je of je Louis Vuitton tas echt is?

Louis Vuitton tas echt of nep

Het tassenmerk dat het vaakst is nagemaakt is Louis Vuitton. Juist omdat veel mensen op zoek zijn naar zo’n mooie en exclusieve merktas voor een prikkie zijn er veel neppe varianten van te koop. Zo’n echte LV wil je natuurlijk hebben, maar hoe weet je of je te maken hebt met een echte of neppe Louis Vuitton tas? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je zo’n tas gaat kopen.

Afwijkingen aan neppe Louis Vuitton tas

Je moet soms echt goed kijken totdat je ziet dat het om een neppe tas gaat, in plaats van een echte. Sommige tassen zijn zo goed nagemaakt, dat je de verschillen echt bijna niet ziet. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kan letten. Zoals bijvoorbeeld het leer, de kleur en de stiksels. Als je online of op de tweedehands site zo’n tas koopt, kun je die dus het best eerst even in het echt bekijken. Louis Vuitton besteedt namelijk extreem veel aandacht aan details. Daarom is zo’n tas meestal veel duurder dan de tassen die je tweedehands kan kopen.

Het uiterlijk

Je ziet het eigenlijk al aan het leer. Louis Vuitton zijn monogramtassen die zijn gemaakt van bewerkt canvas. Voor de finishing touch gebruikt het modemerk een afwerking van leer. Je kunt meestal al goed voelen of het gaat om echt leer en niet om plastic. Leer is namelijk altijd droog, terwijl je bij plastic vaak gladde of plakkerige oppervlakten kan voelen. Bij de neppers is de rode lijm meer oranje dan echt rood. Oudere Vuittons krijgen vaak een bruinrode kleur in de lijmlaag. Bij de Louis Vuitton replicas is dat niet zo.

Als een echte Louis Vuitton-tas ouder wordt, krijgt deze een mooie, warme kleur doordat het leer gaat slijten. Maar als je tas opeens wat lichter en geliger wordt, gaan de alarmbellen af. Dan heb je overduidelijk te maken met een nep exemplaar. En ook het canvas valt al snel op. Bij een neppe tas zie je al snel dat de bedrukte canvas meer op plastic lijkt. Het echte canvas dat Louis Vuitton gebruikt is veel duurder en ziet er ook luxer uit.

Stiksels en patronen

De stiksels en patronen vallen al snel op als je kijkt naar de tas. Een echte Louis Vuitton tas heeft gele stickers die netjes en gelijkmatig zijn. Er mogen geen afwijkingen aan zitten, want het merk besteedt echt heel veel tijd om het precies goed te krijgen. Als je losse draadjes ziet of als de stiksels niet gelijkmatig zijn, kun je de tas beter laten liggen. Als je links tien stiksels telt, moeten dat er rechts ook tien zijn. Belangrijk: de echte tassen hebben nooit stiksels die door elkaar lopen. Als dat wel zo is, weet je zeker dat ‘ie nep is.

Ook aan het patroon kun je het al gauw zien. Louis Vuitton gebruikt namelijk een monogrampatroon. Daar wordt heel veel tijd en aandacht aan besteed. Het LV-logo aan de voorkant kun je gemakkelijk namaken, maar je ziet er wel al snel verschillen in. Het logo wordt namelijk nooit afgebroken aan de rand van de tas. De bloemetjes mogen wel worden afgebroken. De ontwerpers van dit merk houden van symmetrie. Het moet dus precies kloppen. Bij een afwijking heb je een neppe tas te pakken.

Als het echt is, is het nep

Grote kans dat je nu denkt: ‘oké, die moet je even uitleggen’. Maar veel neppe Louis Vuittons worden geleverd met allerlei kaartjes zodat je zeker weet dat ze echt zijn. Maar Louis Vuitton gebruikt die kaartjes helemaal niet! Bruine envelopjes, gele kaartjes, het is allemaal nep. Een echte tas heeft namelijk alleen een label waarop je kan vinden welke materialen er zijn gebruikt en een modelnummer. Dat is alles. Er zijn dus geen ‘certificaten van echtheid’ bij deze tassen.

Logo en datum

Zo’n kaartje met dat de tas echt is, wijst er dus op dat het nep is. Maar hoe weet je of de Louis Vuitton tas wel echt is, als zo’n kaartje er niet bij is? Je kunt deze natuurlijk in een goede tassenwinkel kopen, zodat je zeker weet dat de tas echt is.

Op de tassen zie je vaak het logo ‘LOUIS VUITTON PARIS made in France’ staan. Daar besteedt het merk tijd aan en het is maar moeilijk na te maken. Als de letters ‘t’ elkaar raken, weet je zeker dat het een neppe tas is. En de O is perfect rond. Dus: raken de t’s elkaar niet en is de O netjes rond? Dan is dat een teken dat je misschien een echte tas te pakken hebt.

De laatste manier om te weten te komen of de tas echt is, is door te kijken naar de datumcode. Die staat binnenin de tas in het leer geschreven. Bij neppe tassen worden die codes vaak vergeten. Een echte tas heeft een code met twee letters en daarachter vier cijfers. Deze kun je gewoon op Google intypen. Als er geen resultaat komt, klopt de code waarschijnlijk niet.

Meer GlamGuide