Echte of neppe Marc Jacobs tas? Ontdek hoe je het verschil ziet

verschil tussen echte en neppe Marc Jacobs tas echtheidskenmerken

In de wereld van high-end fashion is Marc Jacobs een grote naam. Ook het merk zelf en de tassen daarvan, zoals de Marc Jacobs tote bag, zijn gewild. Met de stijgende populariteit van het merk is er ook een wildgroei aan namaakproducten ontstaan die de markt overspoelen. Hoe onderscheid je een echte Marc Jacobs tas van een neppe? In dit artikel lees de de echtheidskenmerken van Marc Jacobs tassen om je te helpen de echtheid van deze iconische tassen te herkennen.

Echtheidskenmerken van een Marc Jacobs Tas

1. Logo

Een cruciaal kenmerk van authenticiteit bij Marc Jacobs tassen is het logo. Op een authentieke Marc Jacobs tas is het logo altijd netjes afgewerkt, symmetrisch, en met even dikke letters. Dit logo vind je meestal zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de tas. De kwaliteit van het logo, of het nu van metaal, leer of een ander materiaal is gemaakt, spreekt boekdelen over de echtheid van de tas.

2. Materiaal

Marc Jacobs staat bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen zoals fijn leer, stevig canvas, denim en duurzaam nylon. De tassen voelen luxe aan en de stiksels zijn strak en gelijkmatig. Als de stiksels er ongelijk of slordig uitzien, of als de tas goedkoop aanvoelt, is dit een duidelijke indicatie dat het wellicht om een neppe tas gaat.

3. Hardware

Een andere indicator van een echte Marc Jacobs tas is de hardware. Echte tassen hebben metalen hardware die niet alleen zwaar aanvoelt, maar ook altijd gemarkeerd is met het Marc Jacobs logo. Let op de ritsen en sluitingen; deze moeten soepel bewegen en van uitstekende kwaliteit zijn.

Hoe neppe Marc Jacobs tassen te herkennen

4. Prijs

Een opvallend lage prijs is een duidelijke rode vlag. Echte Marc Jacobs tassen zijn duur, en hoewel prijzen kunnen variëren afhankelijk van het model en de verkooplocatie, als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo.

5. Kwaliteit van het logo

Zoals eerder vermeld, is het logo een van de meest voor de hand liggende plekken om een neppe tas te identificeren. Op een neppe Marc Jacobs tas is het logo vaak slecht afgewerkt, scheef, of onsymmetrisch. En de letters hebben niet de consistente dikte die je bij een echte tas zou verwachten.

6. Verkooppunten

Authentieke Marc Jacobs tassen worden alleen verkocht via geautoriseerde retailers. Aankopen via onbekende online verkopers of op straatmarkten staan vaak gelijk aan replica’s – oftewel neppe Marc Jacobs tassen. Als je een tweedehands Marc Jacobs tas wil kopen is het natuurlijk moeilijker om een echte of neppe tas te onderscheiden op basis van het verkooppunt.

Tips voor het kopen van een echte Marc Jacobs tas

7. Expertise

Als je twijfelt over de echtheid van een Marc Jacobs tas, vraag dan een expert om een beoordeling of neem contact op met de klantenservice van Marc Jacobs zelf.

8. Geautoriseerde winkels

Koop een nieuwe Marc Jacobs tas altijd bij geautoriseerde verkooppunten, zoals Marc Jacobs zelf of de Bijenkorf. Dit zijn de meest betrouwbare plaatsen om echte Marc Jacobs producten te verkrijgen.

Het kopen van een designertas kan spannend zijn. Zeker als je twijfelt over de echtheid ervan door de hoeveelheid neppe designertassen op de markt. Met dit lijstje Marc Jacobs echtheidskenmerken kun je een stuk vertrouwder shoppen. Investeer in kwaliteit en authenticiteit om echt te genieten van de luxe die een Marc Jacobs tas te bieden heeft.

Meer GlamGuide